Spišská Nová Ves blízko finále, séria medzi Kysuckým a Partizánskym vyrovnaná

Florbalistky Kométy Spišská Nová Ves "odleteli" z prechodného domáceho prostredia Nemšovej v Púchove s dvoma bodmi semifinálovej série. Sú tak blízko finále a úspešnej odvety rovnakej série z minulej sezóny. Séria medzi úradujúcimi majsterkami z Partizánskeho a Kysuckého Nového Mesta je po víkende vyrovnaná 

V úvodnom zápase semifinálovej série medzi Spišskou Novou Vsou a Nemšovou videli diváci prvý gól až v 30. minúte. Postarala sa o neho hosťujúca Katarína Talpašová. Na ten ďalší si diváci v sTc Aréne v Púchove alebo na YouTube kanále 2m Media museli počkať až do záveru druhej časti hry. Vyrovnaný priebeh pokračoval aj naďalej a Nemšová viedla približne 3 a pol minúty. Potom ale vyrovnala tradičná strelkyňa svojho tímu Klára Grossová, ktorá je aktuálne druhou najproduktivnejšou hráčkou Kométy so 45 bodmi. V sobotnom zápase pridala dva góly a v nedeľu zaznamenala hetrik. Pomohla tak v dvom výhram (4:3 a 5:3) vo vyrovnaných zápasoch 

Takto videla úvodný semifinálový víkend. "Na prvé semifinálové zápasy sme sa snažili, čo najviac pripraviť, keďže sme vedeli, aký kvalitný tím nás čaká. Pozreli sme si situácie z minulých zápasov, v ktorých sme robili chyby. Vedeli sme, že sa musíme zamerať na kvalitnú obranu a využívanie šancí. Z domácej palubovky Nts Nemšová sme chceli uchmatnúť minimálne jeden zápas. V sobotnom zápase sme plnili “úlohy” trénera v maximálnej možnej miere. V nedeľu sme sa chviľkami nechali uniesť a hrali sme menej trpezlivejší florbal, avšak v rozhodujúcich momentoch sme dokázali zápas dotiahnuť do úspešného konca. Tento víkend hodnotím pozitívne, každá z hráčok nechala na ihrisku maximum na čo som veľmi hrdá! Držíme sa však stále toho, že spraviť posledný krok je najťažšie, preto sa budeme snažiť podať opäť maximálne koncentrovaný výkon a sériu ukončiť na domácej palubovke."


Kompletné výsledky úvodného semifinálového víkendu Hyundai Extraligy.


V druhej sérii medzi Kysuckým Novým Mestom (KNM) a Partizánskym je séria vyrovnaná. Lepšie do nej vstúpili obhajkyne titulu, ktoré nedovolili Kysučankám ani raz skórovať. Skúsená reprezentačná brankárka Radka Mládenková si tak udržala čisté konto a Partizánske zažilo skvelý vstup do semifinále. Hetrikom pomohla k výhre 6:0 kapitánka Lenka Červená. Druhý zápas priniesol ale odlišný priebeh. Červená síce otvorila skóre duelu ale nakoniec bola jedinou, dvojgólovou strelkyňou svojho tímu. V 21. minúte Partizánske viedlo 2:1 ale odvtedy sa presadili už len domáce hráčky. Hetrikom pomohla k výhre KNM Laura Chúpeková. 

Úvodný víkend v tejto sérii nám zhodnotila kapitánka KNM - Ema Škvrndová. 

"Víkendový dvojzápas nám ukázal, čo znamená play-off a že nie všetko pôjde podľa papierových predpokladov. Navyše nás mrzí, že musíme naše domáce zápasy hrať v prenajatej hale na Skalitom, začo vedeniu MKŠS aj samotnej obci ďakujeme. Ale doma je doma! V sobotňajšom zápase bol pre nás výsledok tak trochu krutý, hoci sme mali počas celého zápasu hernú prevahu. Súperky nás trestali z rýchlych protiútokov a do konca zápasu sme sa trápili. V nedeľu to už bolo o poznanie lepšie v súlade s tým, ako sa chceme v zápasoch play-off prezentovať. Do zápasu sme nastúpili oveľa viac koncentrované, s väčším nasadením a snažili sme sa oveľa väčšmi dodržiavať pokyny trénerov. Potrebovali sme viac tlačiť do brány, zasypať brankárku strelami a podarilo sa nám využiť aj presilovky. S predvedenou hrou aj priebehom druhého zápasu sme spokojné. Chceme pokračovať v hernom trende z druhého zápasu. Nálada sa v kabíne po druhom zápase o poznanie zlepšila a tešíme sa na zápasy do Partizánskeho s cieľom postúpiť do finále."



Tretie zápasy semifinálových sérií sú na programe v sobotu 23. marca. Sledovať ich budete môcť TU.


Súvisiace články


Odoberajte newsletter