Florbalisti na Župnom športovom dni v Bratislave

Skvelá a vydarená akcia sa včera uskutočnila na vonkajšom ihrisku areálu Mladej Gardy v Bratislave, ktorú spoločne so športovými zväzmi pod názvom „Župný športový deň“, organizoval Bratislavský samosprávny kraj. V súťažení stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK, mal svoje zastúpenie, ako už býva tradíciou, aj florbal.

 

Podujatia sa zúčastnilo viac než 850 študentov a nielen na otvárací ceremoniál prišlo viacero zaujímavých hostí. „Aj takýmito podujatiami chceme ukázať, že nám záleží na tom, aby mladí ľudia športovali. Viac športu a pohybových aktivít vráti deťom opäť fyzickú a duševnú pohodu. Je tiež východiskom z narastajúcej obezity. Teším sa, že sa začínajú postupne napĺňať futbalové štadióny, športové haly a že aj ľudia sa už vracajú viac k športovaniu,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

 

Zúčastnených prišli pozrieť a podporiť aj bratia Peter a Pavol Hochschornerovci či bývalý hokejový reprezentant Miroslav Šatan. V kategórii chlapcov ovládli turnaj hráči z Gymnázia Hubeného, Bratislava a v dievčatách sa tešili hráčky ZŠ a gymnáziua s VJM, Dunajská, Bratislava. „Župný športový deň pod holým nebom je skvelá myšlienka, pre niektoré športy možno nová skúsenosť, ale reflektuje to súčasné proti-epidemické požiadavky. Som veľmi rád, že sme mohli stredoškolákom - a to nielen chlapcom, aj dievčatám, pripraviť motivujúci florbalový turnaj. Spolu až 850 mladých ľudí zapojených do športu, to je veľmi dobrá vizitka podujatia a teší nás, že si mnohí nenechali ujsť príležitosť zahrať si práve florbal,“ povedal vedúci marketingu SZFB Ľuboš Sarnovský, ktorý osobne odovzdával ocenenia družstvám oboch kategórii v sekcii florbalu.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter