Florpédo zostrelilo Trenčín

Prvá liga žien odohrala v Bratislave polovicu zápasov siedmeho a ôsmeho kola. Svoj deň mali domáce dievčatá, ktoré sú nováčikom súťaže – FbO Florpédo Bratislava.

 

V úvodnom rannom stretnutí hostili vedúci tím tabuľky ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý ako jediný nemal na svojom konte prehru. Ako rozhodujúci sa ukázal náskok z prvej tretiny, ktorú vyhrali Bratislavčanky 3:0. V neskoršom priebehu svoj náskok udržiavali a napokon vyhrali 7:4. „Dievčatá sa presvedčili, že v tejto súťaži sa dá vyhrať s každým. Zahrali dobre a konečne premieňali svoje šance na góly. Od posledného kola sme pracovali na koncovke, čo sa konečne prejavilo aj na skóre v súťažnom zápase. Od Trenčína som očakával lepší výkon,“ zhodnotil tréner Florpéda Miroslav Hýlek.

 

Po predstavení domáceho celku prišli na rad dva zápasy, ktoré odohralo Partizánske. V prvom súboji sa stretli s Banskou Bystricou, na ktorú nestačili a prehrali 1:5. Po krátkej prestávke sa popasovali s Trenčínom. Hoci už prehrávali 1:4, dokázali dotiahnuť súboj do konečnej remízy 5:5.

 

Pred slušnou diváckou kulisou sa odohral aj posledný zápas dňa. Florpédo bolo odhodlané uspieť aj proti Banskej Bystrici, ktorej chceli odplatiť prehru 2:7 z úvodného kola. Podarilo sa aj keď len tesne o jediný gól po výhre 4:3, no dievčatá z Bratislavy viedli prakticky po celý zápas. „Po náročnom súboji s Trenčínom, ktorý mali naše zverenkyne v nohách sme sa obávali ako zvládnu druhý náročný duel dňa. Podarilo sa a sme radi, že sa bodové rozdiely v tabuľke opäť vyrovnávajú,“ povedal kouč domáceho družstva.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter