Fyzická hra sa bude posudzovať prísnejšie, IFF chce predchádzať zraneniam

Výkonnému výboru Medzinárodnej florbalovej federácie (VV IFF) sa nepáči tendencia stále tvrdšej fyzickej hry na palubovkách a preto sa rozhodol ju obmedziť. Kompetentné výbory preto poveril, aby aktualizovali interpretácie pravidiel tvrdosti v snahe zabrániť zbytočným zraneniam.

 

Komisia rozhodcov IFF vytvorila pracovnú skupinu so zástupcami z Česka, Fínska, Švédska a Švajčiarska, ktorej šéfuje Fín Mika Saastamoinen. Začiatok prác bol naplánovaný na jar 2020, ale pre pandémiu sa projekt oneskoril a skupina začala iba v lete zhromažďovať potrebné materiály.

 

Prvý výsledok práce skupiny by mala Komisia rozhodcov dostať v marci. Na jeseň by mal doraziť na VV IFF a na december je naplánované predstavenie nových pravidiel členským asociáciám IFF. Nové pravidlá florbalu by mali vstúpiť do praxe začiatkom júla 2022.

 

„Výzvou pre nás je vzájomné porozumenie pravidiel a interpretácií. Väčšina členských asociácií si pravidlá vysvetľovala svojpomocne a spôsobom, ktorý je bežný v samotných krajinách. Takýto projekt si vyžaduje čas a cieľom je, aby sme mohli použiť nové aktualizované interpretácie spolu s novými pravidlami. Nemá zmysel robiť prácu na dvakrát, najprv pre aktuálnu sezónu a potom aj pre nové pravidlá v roku 2022. Po troch stretnutiach to vyzerá tak, že napredujeme celkom dobre a nachádzame zhody v rôznych interpretáciách,“ povedal pre web IFF líder pracovnej skupiny Mika Saastamoinen.

 



Odoberajte newsletter