Gólovo nečakane chudobný zápas vniesol spokojnosť do tábora Spišskej

Svojej domácej premiéry v sezóne 2020/21 sa dočkali aj Spišiačky, ktoré privítali Kysucké Nové Mesto. Kým Kométa začala sezónu jednou prehrou a jednou výhrou vonku, Kysučanky boli stopercentné, pričom inkasovali najnižší počet gólov z celej Extraligy. Hoci posledný minulosezónny vzájomný zápas lámalo až predĺženie, Spišská Nová Ves tohto súpera nepokorila od januára 2017, kedy sa hral na Kysuciach neskutočný 27-gólový zápas. Vo všeobecnosti sa očakávalo, že táto šnúra bude pokračovať, no tieto prognózy sa nenaplnili.

 

Spišiačky si v minulej kole výhrou na pôde Pruského dokázali, že sú dostatočne nebezpečným a kvalitným tímom, čo minimálne v prvom dejstve dokázali aj Kysučankám. Na pomery týchto družstiev gólovo chudobná prvá tretina skončila výsledkom 1:0 a skóre sa oveľa častejšie nemenilo ani v ďalšom priebehu. Kysučanky sa strelecky nezvyčajne trápili, čo proti šiestemu celku minulej sezóny rozhodne nebolo potešiteľným javom. Zlomili to až v úvode tretej tretiny, no góly Emy Škvrndovej a Kláry Hlávkovej na body nestačili. Výhru Kométy strelecky zariadila Soňa Majcherová, Klára Grossová a Ivica Semančíková, ale aj skvelá brankárka Nina Vartovníková.

 

Šnúra prehier s Kysuckým Novým Mestom tak bola Spišskou Novou Vsou prelomená a zdá sa, že je z tohto klubu podobný čierny kôň súťaže, akým bol na konci ročníka 2019/20. Kysučanky prišli o svoju neporaziteľnosť, a to majú pred sebou náročný nedeľný zápas v Sabinove. K Hornádu sa v tom čase ako najbližší súper vydajú Tvrdošínčanky.

 

Anna Bajtošová (najlepšia hráčka Kométy): "Zápas hodnotím veľmi dobre, bol rýchly a vyrovnaný, stavali sme hlavne na efektívnej obrane, čo sa nám aj darilo. Neskôr sme sa presadili v góloch, čo rozhodlo zápas. Ďakujem súperkám za zápas a predvedený výkon."

 

Dušan Koščo (tréner Kométy): "V dnešnom zápase sme nastúpili konečne po dlhom čase v kompletnej zostave, to sa odzrkadlilo aj na našej hre. Bolo vidno, že nastupujeme konečne v troch formáciách. Napádali sme súperov, ochotne sme išli do súbojov a ukázalo sa to ako účinné na hru Kysuckého, keď sa dostali samé pod tlak. My sme využili svoje šance, aj keď niektoré sme mohli využiť lepšie. Na záver nás Kysucké Nové Mesto dostalo pod tlak, kde však nevyužilo svoje šance. Posledná dvojminútovka bolo ovplyvnená sporným vylúčením, dievčatá však zabojovali a dotiahli sme zápas do úspešného konca. Ďakujem za predvedenú hru a ideme ďalej!"

 

Zuzana Majtánová (najlepšia hráčka Kysuckého Nového Mesta): "Bol to výborný a behavý florbal, až na tie koncovky. Chýbalo nám tam zakončenie a dorážky. Ďakujeme súperom za hru a dúfame, že to zajtra bude lepšie."

 

Marián Chlebana (tréner Kysuckého Nového Mesta): "Bol to super rýchly zápas, myslím si, že dneska obidve družstvá predviedli veľmi pekný florbal, gratulujem súperovi k víťazstvu. Možno nám trošku ušla tá prvá tretina, ale ja musím dievčatá pochváliť aj napriek tomu, že sme prehrali, taktiež aj súpera za veľmi rýchly a bojovný florbal."

 

FbK Kométa Spišská Nová Ves - FBK Kysucké Nové Mesto 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter