Jedlička: „Len s podporou fanúšikov dokážeme byť úspešní!“

Štvrťfinálová prehra s Fínskom je už zabudnutá a dnes čaká slovenské reprezentantky v náročnej ceste za konečným piatym miestom ďalší súper zo severu Európy. Proti Slovenkám nastúpia Nórky!

 

Po najlepšom výkone zo všetkých zápasov na tohtoročnom šampionáte, ktorý včera odohrali slovenské dievčatá proti Fínsku sa dnes pustia do Nóriek, ktoré vo svojej základnej skupine obsadili tretie miesto keď prehrali s favoritmi Fínkami 1:10 a s Českom 0:8. Zdolali však Lotyšsko 3:2. V play-off súboji vyradili USA po víťazstve 5:4 a vo včerajšom štvrťfinále nestačili na Švajčiarky, ktorým podľahli 1:10. „Nórky sú pre nás celkom prijateľný súper, ktorý nehrá náročný fyzický florbal. Ich hra je založená predovšetkým na defenzíve a nepúšťajú sa do aktívneho napádania. To znamená, že by sme mali držať loptu pod kontrolou a riadiť hru. Nórky však budú nepríjemné v protiútokoch. Trochu nám zahrá do kariet, že zápas sa hrá relatívne skoro a naše súperky skončili zápas so Švajčiarkami neskoro večer, čiže mali o niečo kratší čas na regeneráciu,“ povedal tréner Slovenska Michal Jedlička, ktorý zároveň vyslovil jedno želanie: „Veľmi by som si prial podobnú atmosféru a návštevu ako v zápase proti Fínsku, pretože fanúšikovia dodávajú dievčatám úžasnú energiu. Bude veľmi dôležité aby ľudia prišli, dnes aj zajtra a podporili nás. Len spoločne s nimi a pre nich dokážeme byť úspešní!“

 

Vzájomná bilancia s Nórkami je celkom bohatá. Odohrali sme spolu päť zápasov a z nich bolo Slovensko úspešné až v štyroch prípadoch. Jedinú prehru 2:5 sme zaznamenali na MS vo Švajčiarsku ešte v roku 2011. Na predchádzajúcom šampionáte vo fínskom Tampere sme vyhrali 4:2 a rovnakým výsledkom sa skončilo aj finále nedávneho turnaja Six Nations Floorball Cup v Nitre.

 

Zápas SLOVENSKO – Nórsko vysiela na živo aj Slovenská televízia – RTVS na svojom druhom kanáli od 12.45 hod.



Odoberajte newsletter