Juniori až vo finále SFC v Bratislave!

Slovenská reprezentácia juniorov, ktorá je v príprave na budúcoročný májový svetový šampionát sa v kategórii Muži Elite na medzinárodnom turnaji Slovak Floorball Cup v Bratislave prebojovala až do finále. V ňom chlapci prehrali s tímom Imanust Floorball 1:2 až po samostatných nájazdoch a obsadili konečné druhé miesto.

 

Situácia v základnej skupine „A“ však bola zaujímavo vyrovnaná. V úvodnom vystúpení si naša juniorka poradila s družstvom FRAM floorball team a zdolala ho tesne 5:4. Z druhého víťazstva sa Slováci tešili nad bratislavským Hurikánom v pomere 9:2. Prehra 2:4 s českým PSN Tatran Střešovice však spôsobila, že v mini tabuľke troch tímov sa juniorka ocitla na treťom mieste.

 

V osemfinále chlapci vyradili družstvo Team Czechoslovakia 4:3 a rovnakým výsledkom vyradili vo štvrťfinále aj FBK AS Trenčín. Semifinálový postup cez žilinské „Kobylky“ sa zrodil až víťazným gólom na 3:2 počas predĺženia. Druhá prehra na turnaji prišla až vo finále s tímom Imanust Floorball aj to len 1:2 až po samostatných nájazdoch. „Na tomto podujatí nám z rôznych dôvodov chýbalo až deväť hráčov a tak sa mi ťažko hodnotí, či má výkonnosť nášho družstva stúpajúcu tendenciu. Príležitosť však dostali ďalší hráči, čo je pre nás pozitívne. Z celkového pohľadu však na jednotlivcoch pozorujeme progres k lepšiemu,“ povedal bezprostredne po skončení turnaja tréner reprezentácie juniorov Slovenska Marek Onderko a dodal: „Vo výbere máme väčšinu hráčov na nižšej vekovej úrovni, no od ich klubov máme prísľub, že vyžiadajú pre nich výnimky a zapoja ich do svojich seniorských kategórii. My vyhľadávame účasť na mužských podujatiach preto, aby sa chlapci naučili hrať telom, dokázali si pokryť loptu a presadili sa v osobných súbojoch v bránkovisku, čo je kľúčovým momentom v modernom florbale.“ 

 

Nabitý program juniorov pokračuje. „Chlapci si prakticky neoddýchnu, pretože už v piatok nás čaká súboj proti košickému ATU a počas víkendu cestujeme na tréningy do Maďarska,“ prezradil Onderko.



Odoberajte newsletter