Kategóriu starších žiakov ovládli Bratislavčania

V Trenčíne sa počas víkendu uskutočnili Majstrovstvá Slovenska starších žiakov, ktoré ovládli dva bratislavské kluby. Tsunami Záhorská Bystrica to vo finále rozbalila proti Snipers, ktorý zdolala 5:3 a teší sa z majstrovského titulu. Tretie miesto patrí domácim organizátorom z FK AS Trenčín, ktorí si po tesnej výhre 4:3 vybojovali bronz v súboji s Martinskými Medveďmi.

 

Osem družstiev z celého Slovenska sa ešte v piatok stretlo v meste pod hradom Matúša Čáka aby zabojovali o majstrovský titul. Skupinu „A“ jednoznačne ovládli hráči Záhorskej Bystrice, ktorí postupne zdolali ATU Košice 6:3, Dubnicu nad Váhom 17:0 a Martinské Medvede 14:3. V semifinále suverénne vyhrali nad domácim AS Trenčín 10:0 a vo finále si poradili aj s bratislavským Snipers 5:3. „Podujatie hodnotím veľmi pozitívne a som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Chalani hrali naozaj perfektne a som na nich hrdý! Stále sme si hovorili, že ideme od zápasu k zápasu a na ihrisku necháme všetko. V prvom rade si myslím, že sme vytvorili veľmi dobrý kolektív, ktorý sa nezlomil ani za nepriaznivého stavu. Chalani si verili a jeden druhého povzbudzovali a to bol základ úspechu,“ zhodnotil tréner Marek Mekota z klubu Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Ich regionálny konkurent nemal taktiež v základnej skupine „B“ žiadne väčšie problémy aj keď svojim súperom nenadeľovali dvojciferné nádielky. Postupne zvíťazili nad Sabinovom 4:2, FK AS Trenčín 5:1 a Grasshoppers Žilina 5:0. V semifinále zvládli Martinské Medvede výsledkom 7:5 a v spomínanom finále podľahli Tsunami. „Pred týmto podujatím sme si nedávali žiadne ciele a išli sme od zápasu k zápasu. Pre mňa bolo podstatné, aby chalani predviedli veci, ktoré by mali mať zvládnuté po roku v kategórii starších žiakov, o ktorú v podstate prišli. To sa im podarilo a som rád, že od kvalifikácie zlepšili hru. Prehra vo finále samozrejme mrzí, no urobili sme v ňom priveľa chýb, ktoré dokázalo Tsunami efektívne trestať. Na druhej strane som na chalanov za striebornú medailu hrdý a teším sa na ďalšiu prácu s nimi,“ skonštatoval Tomáš Chvála, tréner Snipers Bratislava.

 

Konečné výsledky a poradie družstiev so všetkými štatistikami nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter