Kométa vyhrala v Tvrdošíne napriek nezvládnutému úvodu

Spišiačky potrebujú body kopiť, aby sa do play-off dostali z čo najvýhodnejšej pozície. Tvrdošínčanky zase potrebujú v ostávajúcom programe aspoň čosi urvať, pretože v minitabuľke šesťbodových na chvoste poradia sú na tom najhoršie. Dôležitý nedeľný zápas medzi dvomi žlto-modrými celkami priniesol dobrý nástup domácich, ale tempo udržali len 20 minút a Kométa vyhrala presvedčivo 14:7.

 

Tvrdošín v septembri dostal pri Hornáde „desiatku“, keď pokazil najmä úvodnú štvrťhodinu. Príbeh januárového vzájomného zápasu nechcel v žiadnom prípade zopakovať a po šiestich minútach hry viedol nad favoritom zápasu 4:0. Potom však prišla mobilizácia hostiek a do šatní sa šlo za rozdielu jediného gólu. Gólovo najbohatším duelom sezóny je zatiaľ 27-gólové októbrové stretnutie Sabinova s Nitrou a deviatimi prvotretinovými gólmi šli aktérky nedeľnej dohrávky za ohrozením tohto maxima.

 

Druhá a tretia dvadsaťminútovka už takou divočinou nebola a najmä v strieľaní gólov prakticky pokračoval už len hosťujúci tím. Dianie sa začalo viac podobať na to, čo sa pred stretnutím očakávalo. Spišská Nová Ves mala prevahu a postupne si vypracovala náskok siedmich zásahov. Zápas s výsledkom 7:14 mal desať strelkýň, z toho šesť viacgólových. Šešťkrát to padlo Kláre Grossovej, hetrikom sa pridala Katarína Talpašová. Na opačnej strane sa po dva razy sieť vlnila po zakončení Ivany Kubačkovej a Frederiky Kovalikovej. Boj o tretie miesto medzi Kométou a Pruským bude ešte veľmi zaujímavý, zatiaľ čo posledná trojka naďalej pokračuje v naháňačke o to, kto bude schopný aspoň jeden bod získať a dostane sa tak do play-off.

 

FBK Tvrdošín – FBK Kométa Spišská Nová Ves 7:14 (5:4, 0:6, 2:4)

 

Hlasy po zápase:

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Máme za sebou ťažký zápas. Začali sme ho až prekvapivo dobre a ujali sme sa vedenia. To však nemalo dlhé trvanie, súper dokázal vyrovnať a opäť bola rozhodujúcou tretinou druhá. Príliš sme si verili, nemysleli sme na obrannú činnosť, čo súper využil a ukázal svoju silu. Dievčatá chválim za to, že aj v oklieštenej zostave a proti takýmto súperom zo seba vydávajú maximum. Súperovi gratulujem

 

Zuzana Matisová (najlepšia hráčka FBK Tvrdošín):Začali sme veľmi dobre, no škoda druhej tretiny, ktorá dnes rozhodla. Súperkám ďakujem za zápas.

 

Dušan Koščo (tréner Kométy Spišská Nová Ves):Od úvodu sme si to predstavovali trochu inak. Dostali sme štyri rýchle góly, trápili sme sa a to ovplyvnilo prvú tretinu. Potom sme už vzali iniciatívu do svojich rúk, premieňali sme naše šance, ale výkon hodnotím veľmi negatívne. Výkon svojich zverenkýň si predstavujem úplne inak, ale je dobré také niečo absolvovať teraz ako v play-off.

 

Barbora Kocúrová (najlepšia hráčka Kométy Spišská Nová Ves):Zápas nezačal podľa našich predstáv. Nehrali sme to, čo sme si povedali, prehrávali sme 0:4, ale postupne sa naša hra začala zlepšovať. Nastrieľali sme dostatok gólov a dotiahli sme to do víťazného konca. Súperkám ďakujem za zápas.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter