UPDATE: Košické derby aj pred kamerami Arena Sport 1 pre Florko Košice

Televízny šláger dnes ponúkla dohrávka 11. kola Extraligy mužov. V 47. mestskom - košickom derby sa proti sebe postavili odvekí rivali - ATU Košice proti Florku.

Súboj odštartoval o 17:00 na obrazovkách Arena Sport 1 a rovnako aj na YouTube 2M media a aj pred početne zaplnenou tribúnou v Hádzanárskej hale v Košiciach.


FK Florko Košice dnes zdolalo v televíznej derby dohrávke ATU Košice 8:6 a stále je na druhom mieste s rovnakým počtom bodov ako Žilina.

ATU síce dokázalo vyrovnať stav zápasu zásluhou hetrikového Samuela Kerekeša v 45. minúte na 6:6 ale o výhru hostí sa postaral v 58. minúte dvojgólový Martin Kátlovský. Skóre duelu uzavrel do prázdnej brány ATU Dominik Hutka.

GAME CENTER | OHLASY PRED ZÁPASOM - TU


OHLASY PO ZÁPASE

HETRIKOVÝ SAMUEL KEREKEŠ (ATU KOŠICE) 

"14 gólov bolo pre oko diváka určite atraktívnym zápasom, hra sa prelinala zo strany na stranu, žiaľ ťahali sme za kratší koniec. Myslím, že tento zápas ukázal, že ATU ma kvalitný tím hodný play off, no musíme sa vyvarovať individuálnych chýb, ktoré nás opäť stáli 3 body. Chceli sme to veľmi urvať pre Kamila (Navrátila), ktorý sa nešťastne zranil v druhej tretine, verím že sa z toho rýchlo dostane. Ale aby som nebol negatívny, tak sme tam mali množstvo svetlých momentov na ktorých môžme stavať do ďalších zápasov. Už v sobotu k nám privíta opäť na domácu pôdu 1. FBC Trenčín, ktorému ideme vrátiť prehru z prvého kola." 

DVOJGÓLOVÝ STRELEC MARTIN KÁTLOVSKÝ 

"Parádne derby pred vynikajúcou kulisou, plná hala, diváci povzbudzovali svoj tím, parádna atmosféra. Bol to trošku taktický zápas z oboch strán, oba tímy dobre bránili a držali loptičku na florbalkách. Dnes to bol taký remízový zápas. Šťastie sa nakoniec obrátilo na našu stranu a využili sme o jednu, dve šance viac, ako súper. Na našej striedačke bol pokoj, povzbudzovali sme sa a ťahali spoločne a išli sme si za svojim. Dnes vyhralo šťastnejšie družstvo." 


ATU Košice čaká v ďalšom kole obhajca titulu 1. FBC Trenčín, Florko vycestuje na pôdu AS Trenčín. Ďalšie košicéké derby je na programe až v poslednom kole základnej časti 2. marca 2024. 

 


Prehľad zápasu

6
Góly Góly
8
32 (18,75 %)
Strely Strely
26 (30,77 %)
18 (69,23 %)
Zákroky Zákroky
26 (81,25 %)
0/0 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/1 (0,00 %)
1/1 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

KEREKEŠ, Samuel

FaBK ATU Košice


Body 4
Góly 3
Asistencie 1

2.

BLAŠKO, Jakub

FK Florko Košice


Body 3
Góly 1
Asistencie 2

3.

KÁTLOVSKÝ, Martin

FK Florko Košice


Body 3
Góly 1
Asistencie 2
Kompletné štatistiky zápasu

Súvisiace články


Odoberajte newsletter