Koutný asistentom Ságu vo Švédsku

Reprezentácia juniorov rozložila svoj tréningový stan v Kysuckom Novom Meste. Tréneri Petr Koutný a Marek Onderko pozvali celkom 23 hráčov.

 

Keďže sa na poslednú chvíľu zmenili plány mužského výberu, ktorý napokon necestoval na sústredenie do Čiech ako v minulosti, vycestovalo s koučom Koutným desať hráčov na sobotný súboj proti mužom do Trenčína. Juniori doplnení o prvú päťku seniorského výberu podávali veľmi dobrý výkon. Výsledok nie je podstatný, no mladíci ukázali, že majú veľký potenciál, no zároveň skutočnosť ako sa bojuje o reprezentačný dres. „Pre nadchádzajúci šampionát juniorov máme už vybraných približne dvanásť hráčov. V zápase proti mužským kolegom ukázali desiati z nich, že sú právom nominovaní. Rozdiel bol v tom, že mladí chceli starším dokázať, že majú na to aby sa objavili aj medzi nimi a zabojovali o účasť na mužskom šampionáte. Myslím, že sa niektorí v nominácií objavia. Všetko však záleží na spoločnej dohode s kolegom Miroslavom Ságom,“ povedal kouč juniorky Petr Koutný.

 

Povráva sa, že tréner Koutný pocestuje spolu s trénerom Ságom aj na šampionát mužov. „Ako sme spoločne avizovali, že začíname spoluprácu medzi juniormi a mužmi, tak sa aj deje. Je pravda, že sa decembrových majstrovstiev sveta mužov vo Švédsku zúčastním,“ prezradil dnes už kolega Miroslava Ságu.

 

Juniori budú mať ešte jedno sústredenie a potom sa zúčastnia na turnaji Polish cup. Ďalej bude nasledovať finálne sústredenie a samotná aprílová účasť na šampionáte vo Švédsku. „Máme náročnú skupinu. Čakajú nás Fíni, po nich Lotyši a Švajčiari. Chceli by sme vybojovať postup z druhého miesta. Pri predpoklade, že zvládneme Lotyšov sa pripravujeme predovšetkým na Fínov. Švajčiari sú niekde úplne inde, no všetko je možné. Títo chlapci majú oproti predchádzajúcej partii výhodu v tom, že necestujú po jednom zraze hneď na majstrovstvá sveta. Máme možnosť s nimi dlhodobejšie pracovať, čo by sa mohlo pozitívnejšie prejaviť. Teší ma skutočnosť, že na jednodenných zrazoch, ktoré sme organizovali po celej republike, sme objavili kvalitných hráčov, o ktorých sme pred tým nevedeli. Tieto aktivity majú svoj význam a v budúcnosti ich plánujeme zopakovať,“ uzavrel Koutný.



Odoberajte newsletter