Kysučanky pokazili Sabinovu návrat domov

Na Šariši sa stretli víťazky extraligy spred dvoch a spred troch rokov. Kysuca nevstúpila do sezóny ideálne, stratila body na Spiši a proti Sabinovu ju rozhodne v snahe doháňať manko nečakala ľahká úloha. „Predátorky“ si totiž sobotný zápas s prehľadom postrážili a teoreticky tak mohli mať ušetrené nejaké sily do tohto šlágra. Lenže domáce vôbec nezachytili prvú tretinu a nadobudnuté manko už nezmazali.

 

Sabinovsko-kysucké zápasy bývali v minulosti stretom dvoch florbalových svetov – mladíckej dravosti a energickosti proti skúsenostiam s trochu fyzickejším poňatím hry. Sabinov však počas leta svoj tím omladil, poskladal nanovo a preto bolo pred nedeľou ťažké predvídať, čo fanúšikov čaká. Návrat do zrekonštruovanej domovskej haly začal pre Sabinov veľmi zle a po dvadsiatich minútach prehrával 0:4. Zo šatne síce FBC Predator vyšiel dvomi gólmi za dve minúty, ale Kysucu nevykoľajil. Do tretej tretiny sa šlo so štvorgólovým rozdielom a hostky nakoniec dianie ukočírovali k rezultátu 4:8.

 

Úradovali sestry Chúpekové, ku ktorým sa rovnako tromi kanadskými bodmi pridala Klára Hlávková. Na domácej strane sa činila Tamara Točeková s Lenkou Cuprákovou, ktoré zhodne nahrali bilanciu 1+1. Sabinov a Kysucké Nové Mesto sú po tomto zápase tabuľkovými susedmi s tromi získanými bodmi, pričom Kysučanky majú o jeden gól horšie celkové skóre.

 

FBC Predator Sabinov – FBK Kysucké Nové Mesto 4:8 (0:4, 3:3, 1:1)

 

Hlasy po zápase

 

Ján Motešický (tréner FBC Predator Sabinov):Mrzí ma prvá tretina, kde sme nedokázali využiť dve presilovky, dostali sme tri hlúpe góly a mali sme ešte ďalších šesť striel na bránu, z ktorých sme mohli skórovať. Súper trestal naše chyby, bolo 0:4 a s Kysuckým 0:4 sa ťažko otáča. Potom už sme vyrovnali hru, v druhej tretine a v tretej tretine sme sa snažili už napádať, dostali sme gól z prepadnutého útoku. Gratulujem súperovi.

 

Tamara Točeková (najlepšia hráčka FBC Predator Sabinov):Bol to jeden z ťažších zápasov a bohužiaľ sa nám nepodarilo doviesť ho do víťazného konca a obrátiť . Žiaľ sme nepremieňali šance a naopak, na druhej strane súperky šance premieňali. Neboli sme dôsledné v obrane, čo sa odrazilo aj na výsledku. Ďakujeme za zápas.

 

Marián Chlebana (tréner Kysuckého Nového Mesta):Po včerajšku sme sa na dnešok trošku pripravili, opäť dostali priestor mladé hráčky a dneska to bolo o dosť lepšie. Behali sme, strieľali sme a aj nám to tam popadalo. Som veľmi spokojný hlavne s tým, že mladé hráčky ukázali, že na tu Extraligu majú a možno ten záver bol trošku chaotický, kde sme sa trošku dostali pod tlak, ale myslím si, že dneska super. Ďakujem súperovi za zápas.

 

Natália Bridová (najlepšia hráčka Kysuckého Nového Mesta): Zápas sme zvládli dobre, od začiatku sme hrali naplno. Urobili sme si náskok, súperi potom hrali trochu tvrdšie, napádali nás, ale podarilo sa nám to dajako ustáť. Ďakujem súperovi za zápas.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter