Majstri nezaváhali, no „Kobylky“ áno

Extraliga juniorov rozbehla semifinálové súboje a v nich sa udialo jedno prekvapenie. Bratislavský Snipers dokázal v druhom stretnutí vyhrať nad vicemajstrami zo Žiliny 7:2 a do hlavného mesta si vezie cenný bod! V košickom derby vedú úradujúci majstri z FK ATU Košice nad Florkom 2:0 na zápasy.

 

Majstrovské ATU Košice nenechali nič na náhodu a v oboch dueloch si dokázali poradiť v derby zápasoch s košickým Florkom. Za prehry 4:6 a 4:7 sa však hostia nemusia hanbiť. „Zápasy sme síce prehrali, ale chceme ešte zabojovať a pokúsiť sa zvrátiť celú sériu. Súper bol lepší v koncovke a tak nás dvakrát porazil,“ povedal tréner FbO Florko Košice Marek Onderko. Tréner ATU Michal Kročko bol podstatne zhovorčivejší: Hráči poctivo dodržiavali moje pokyny. Hrali na lopte a netlačili sme sa zbytočne do protiútokov, skôr sme sa zamerali na postupné založenie útoku. V obrane si plnili svoje povinnosti a až na niekoľko chýb to bol súdržný a tímový výkon. Čo však nemôžem brať pozitívne, bola strata koncentrácie ku koncu oboch zápasov. Nechali sme sa zbytočne vylučovať a nedokázali si udržať nervy na uzde, z čoho plynuli zbytočné vylúčenia a šance Florka.“

 

Vicemajstri nie sú v jednoduchej situácií. FBC Grasshoppers Žilina mal problémy už počas úvodného semifinálového súboja proti Snipers Bratislava a svoju tesnú výhru 5:4 „Kobylky“ uhájili až tri minúty pred koncom. V tomto dueli Žilinu potiahol slovenský reprezentant Michal Miške, ktorý zaznamenal hetrik. Odveta už bola jednoznačnou záležitosťou hostí, ktorí domácich sfúkli už počas prvej časti hry, ktorú vyhrali 4:0 a mali „zarobené“ na víťazstvo, čo sa im aj podarilo s konečným rezultátom 7:2 a sériu vyrovnali na 1:1.

 

Výsledky semifinále extraligy juniorov:

 

1 – Semifinále – sobota 11. 3. 2017:

 

FK ATU Košice – FbO Florko Košice 6:4 (3:0, 2:3, 1:1)

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – Snipers Bratislava 5:4 (3:2, 0:2, 2:0)

 

2 – Semifinále – nedeľa 12. 3. 2017:

 

FK ATU Košice – FbO Florko Košice 7:4 (2:0, 3:0, 2:4)

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – Snipers Bratislava 2:7 (0:4, 2:0, 0:3)



Odoberajte newsletter