Uvidíme reprízu minulotočného finále? AS Trenčín aj Florko blízko postupu do boja o zlato

Minuloroční finalisti blízko k postupu. AS Trenčín aj Florko zvládli oba domáce zápasy a v sobotu môžu spečatiť prienik do finále. Uvidíme reprízu boja o titul? Podarí sa 1. FBC a Snipers zdramatizovať semifinále? Odpovede spoznáme už v sobotu

Cez víkend odštartovala semifinálovú časť Extraliga juniorov. V TOP4 máme možnosť vidieť rovnaké tímy, ako tomu bolo v minuloročnom play off. Odlišnosť je ale v priebehu série medzi košickým Florkom a Snipers Bratislava. Domáci tím tentokrát využil svoje ihrisko naplno a nedovolil hosťom z hlavného mesta uchmatnúť dva body, ako tomu bolo v minulom semifinále. V ňom muselo Florko otáčať nepriaznivý vývoj série a na domácej pôde spečatilo postup do finále. Tentokrát si môže zabezpečiť postup už v treťom zápase.

Diváci mohli počas víkendu opäť vidieť napínavé a emotívne zápasy. Úvodný duel série síce vyznel z pohľadu skóre jednoznačnejšie pre Florko ale ešte v 49. minúte bolo skóre len o jeden gól pre domácich 4:3. V nasledujúcich minútach ale išiel druhý tím po základnej časti do rozhodujúceho trháku a prvý bod tak zostal po výhre 7:4 v metropole východu. Nedeľný duel bol oveľa dramatickejší. Domáci v ňom museli otáčať nepriaznivé skóre. Prehrávali 2:4 aj 4:5 ale v 54. minúte využil Juraj Čekan presilovú hru a v 55. minúte strelil Alex Doša napokon víťazný gól pre svoj tím. 

Radosť Alexa Došu po víťaznom góle v druhom semifinále. FOTO: Rasťo Do


V Trenčíne bolo na programe úvodné semifinálové mestské derby. AS Trenčín si do semifinále zvolil za súpera 1. FBC Trenčín, ktorý bojuje naraz na dvoch frontoch. Semifinále Extraligy juniorov a štvrťfinále Extraligy mužov je pre lavičku 1.FBC náročné a musí riešiť deľbu hráčov na zápasy v oboch kategóriách. To sa netýka AS, ktoré mužskú sezónu ukončilo ešte pred play off a obsadilo 9. miesto. 

Náročnost situácie, ktorú rieši počas klubov už dlhodobo množstvo extraligových tímov, potvrdil aj Tomáš Bulejčík z 1. FBC Trenčín, ktorý hráva v oboch kategóriách. 

"Nastavený cieľ, ktorým bol postup do semifinále, sme splnili. V našom klube je jasnou prioritou mužské áčko, takže takmer celá prvá formácia juniorky bojovala s mužmi. V juniorke tak dostali priestor dorastenci, ktorí zbierajú cenné skúsenosti pre ďalšie sezóny. Naopak pre AS mužská sezóna skončila, takže sú v plnej zostave a jasným favoritom. Vopred sme vedeli, že môžeme len prekvapiť, to sa nám zatiaľ nepodarilo. Verím, že chlapci v sobotu nezložia zbrane a pokúsia sa favoritovi znepríjemniť sériu."

AS Trenčín zvíťazilo jednoznačne v oboch víkendových semifinále (13:1 a 10:2) a nedovolilo FBC ani len pomýšľať na lepší výsledok alebo jeho zdramatizovanie. Hosťom dovolili streliť dokopy len tri góly, čo na úradujúceho vicemajstra nemôže v play off stačiť. Spokojný bol po nedeli aj brankár AS Trenčín - Tomáš Eštok, ktorý sa pre klubové sociálne siete AS Trenčín vyjadril nasledovne: 

"Do zápasu sme nastupovali s jasným cieľom, ním bol zlomiť súpera hneď v prvej tretine. Začiatok zápasu bol z našej strany kostrbatý, no dokázali sme v prvej tretine streliť 4 góly, a zvyšok zápasu sme si už postrážili. Už v sobotu sa pokúsime sériu ukončiť, tak nás nezabudnite prísť podporiť."

Radosť hráčov AS Trenčín. FOTO: AS Trenčín florbal


SOBOTNÉ VÝSLEDKY

NEDEĽNÉ VÝSLEDKY


Florko a AS Trenčín tak vedú v semifinálových sériách už 2:0 a majú postupové mečbaly. 


 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter