Medzi ambasádormi IFF na sociálnych sieťach aj Sára Adamcová

Medzinárodná florbalová federácia (IFF) si zvolila svojich prvých ambasádorov na sociálnych sieťach. Medzi zástupcami z devätnástich rôznych krajín je aj Slovenka Sára Adamcová.

 

Zvýšiť povedomie o florbale je jedným z hlavných cieľov IFF a pomôcť ho splniť majú práve ambasádori na sociálnych sieťach. „Bolo náročné vybrať si ich z množstva dobrých kandidátov. Dostali sme dovedna 33 prihlášok z celého sveta. Po ich vyhodnotení, keď sme zohľadnili geografickú polohu a vyvážené zastúpenie mužov a žien, sme zvolili 22 ambasádorov, s ktorými budeme úzko spolupracovať,“ uviedla manažérka komunikácie IFF Merita Bruunová.

 

Prvým krokom bolo kontaktovať všetkých kandidátov, a tým úspešným poslať základné pokyny. „Čaká nás naplánovať obsahový kalendár a vymyslieť najlepší spôsob, ako byť v kontakte s ambasádormi. Ich úlohy sa budú mierne líšiť vzhľadom na ich preferencie. Jednoduchá možnosť ako začať, je napríklad na instagrame ukazovať momenty zo zrazov národných tímov. Sme tiež otvorení novým nápadom našich ambasádorov,“ dodala koordinátorka informácii IFF Mari Myllärinenová.

 

Slovensko medzi ambasádormi zastupuje reprezentantka Sára Adamcová. Sociálna sieť, ktorej sa bude venovať, je instagram. „Na instagrame IFF som zbadala príspevok, že hľadajú ambasádorov pre sociálne siete. Podmienkou bolo, aby bol uchádzač členom národného tímu. Ďalej bolo potrebné zaslať email s nejakými základnými informáciami o sebe, ako by sme si vedeli predstaviť našu prácu a aké sú naše ciele,“ povedala pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) hráčka švajčiarskeho tímu Floorball Zürich Lioness.

 

„Naša práca spočíva v medializovaní florbalu, vymýšľaní rôznych výziev či robení rozhovorov s IFF. Budeme mať aj takzvaný ‘takeover’ instagramu IFF počas reprezentačných sústredení. Ide o to, ukázať náš deň a ako vlastne prebiehajú samotné sústredenia reprezentácií v daných krajinách,“ priblížila odchovankyňa florbalu v Spišskej Novej Vsi.

 

„Hlavnou myšlienkou je, podľa mňa, spopularizovať florbal ešte viac, a najlepšie sa to v tejto dobe dá asi práve cez sociálne siete, ktoré sledujú masy ľudí,“ uzavrela Adamcová.

 

Najznámejšie hráčky, ktoré sa stali ambasádorkami IFF na sociálnych sieťach, sú fínske dvojičky Oona a Veera Kauppiové, ktoré budú pôsobiť na instagrame, facebooku i twitteri.



Odoberajte newsletter