MS 2022 - Sen o piatom mieste sa rozplynul. Po prehre s Lotyšskom si zahráme o 7. miesto

Sen o piatom mieste sa rozplynul. Prehra s Lotyšskom nás odsunula do boja o konečné 7. miesto a vyrovnanie doposiaľ najlepšieho umiestnenia na Majstrovstvách sveta 


Ranný súboj o postup do zápasu o 5. miesto proti Lotyšsku sme nezačali dobre, keď už po trinástich sekundách súper otvoril skóre. Potom sme troma gólmi dokázali otočiť nepriaznivý stav a priebeh duelu začal naberať vytúžený smer. Lotyši sa ale dokázali otriasť a vrátiť vedenie na svoju stranu. Hneď v úvode druhej tretiny sme inkasovali gól na 4:3 a napriek následnému vyrovnaniu z florbalky Dudoviča sme už v zápase nedokázali získať vedenie na svoju stranu. 

Lotyši navýšili náskok na rozdiel štyroch gólov a zverenci Radomíra Mrázka už, napriek snahe a bojovnosti, nedokázali reagovať. Nepomohla ani hra bez brankára a o úpravu skóre na konečných 8:5 sa postaral v poslednej minúte Ronald Gašparík.

Prvý gól na MS v kariére strelil Samuel Virga a za najlepšieho hráča bol vyhlásený Kristián Kozák. 
 

Rony Gašparík v akcii. FOTO: Michal Tarabík
 


LOTYŠSKO – SLOVENSKO 8:5 (3:3, 2:1, 3:1)

Góly: 1. Jursevskis (Kovalevskis), 9. Kovalevskis (Akmenlauks), 15. Akmenlauks (Raitums), 21. Raitums (Akmenlauks), 39. Griezitis (Janis Anis), 47. Raitums (Trekse), 56. Orste (Kalnietis), 58. Purins - 5. Virga (Kvasnica), 8. Gašparík (Dudovič), 8. Ujhelyi (Nehila), 38. Dudovič, 60. Gašparík (Dudovič)

Rozhodovali: Sjögren, Ellis (obaja Fín.), vylúčení: 0:0, presilovky a oslabenia: 0:0, 476 divákov


OHLASY PO ZÁPASE 

Radomír Mrázek, tréner SR: "My sme mohli skončiť vyššie len v prípade rôznych okolností, pretože tento lotyšský celok je minimálne o level lepší. Oproti minulému roku sme sa zlepšili bežecky, no náš súper podobne ako Nóri patrí silovo k prvým štyrom tímom. Určite výkon ovplyvnilo aj včerajšie ťažké stretnutie s Českom a dnes sme hrali hneď o desiatej. Hráči neboli schopní vyhrať v obrane veľa súbojov a Lotyši to využili. Šanca tam určite bola a napriek tomu, že sme sa kondične zlepšili, stále to je veľmi málo." 

Kristián Kozák, hráč SR: "Úplne nám to tímovo nevyšlo a nemôžem byť určite spokojný. Ocenenie, ktoré som dostal pre najlepšieho hráča zápasu nevzbudzuje vo mne žiadne pozitíva. Koncentrácia určite rozhodla, chýbali aj sily, ale na MS sa pripravujeme celý rok, každý chce predviesť svoje maximum a musíme hrať disciplinovane, čo nám nevyšlo. Zajtrajší duel nebude ľahký, keďže bude o deviatej ráno, no verím, že to tímovo zvládneme."


Posledný zápas na MS 2022 čaká našich mužov už zajtra - nedeľu od 9:00 proti Nórsku. Zápas odvysiela naživo JOJ ŠPORT. 



Odoberajte newsletter