MS JUNIOROV 2023: Druhý zápas pre slovenských juniorov a remíza 6:6 proti Nemecku

Slovenskí juniori remizovali v druhom skupinovom zápase proti Nemecku 6:6 a zajtra potrebujú proti Švajčiarom uhrať čo najlepší výsledok, aby mohli naplniť základný cieľ a to zahrať si o konečné 5. miesto


Zápas sa ale vôbec nevyvíjal podľa predstáv trénerov a samotných hráčov. Skóre otvoril súper v 3. minúte a odvtedy zverenci Jakuba Horeckého doťahovali náskok Nemcov. O úvodný gól v zápase pre slovenské farby sa postaral najmladší člen výpravy - Marek Pacek. Bol to jeho prvý gól na prvom juniorskom šampionáte. Vždy, keď sa Slovákom podarilo vyrovnať, Nemci opäť udreli. Do druhej časti hry sa išlo za vyrovnaného stavu, keď sa v poslednej minúte úvodnej dvadsať minútovky presadil kapitán Šimon Batkovič. Do poslednej časti hry vstupovali naši chlapci s jednogólovým mankom. Jediným úspešným strelcom bol Mário Ozimý, pre ktorého to bol rovnako prvý zásah na vrcholnom juniorskom fóre. Ku gólu pridal aj dve asistencie a bol vyhlásený za najlepšieho hráča Slovenska. 

Do poslednej tretiny vstúpili naši chlapci rýchlym gólom a tvrdšie slová trénerov počas prestávky padli na úrodnú pôdu. Keď v 53. minúte vyrovnal Ján Šuška na 5:5 a v 56. minúte poslal Slovákov prvýkrát v zápase do vedenia Michal Korček, vyzeralo to, že by sme mohli dotiahnuť zápas do víťazného konca. Aj pre Korčeka išlo o prvý gól na MS a v reprezentácii. Nemci ale ešte raz udreli a dali tak bodku za zápasom na konečných 6:6. 


Majstrovstvá sveta juniorov - Skupina B

SLOVENSKO 6-6 NEMECKO (2:2, 1:2, 3:2)

Góly Slovenska: 16. Pacek (Šuška), 20. Batkovič, 35. Ozimý (Bielik), 41. Batkovič, 53. Šuška (Ozimý), 56. Korček (Ozimý) 

Všetky štatistiky TU: STATS a INFO


OHLASY PO ZÁPASE

Tréner Jakub Horecký: "Nenastúpili sme do zápasu úplne dobre. Prvé dve tretiny nám odchádzali základné veci, herné zručnosti hráčov, príliš sme to brali na seba a ťahali loptu do plných. Našťastie sme sa v tretej tretine prebudili ale bohužiaľ 20 minút na takomto fóre na úspech nestačí. Sklamala nás defenzívna fáza, ktorá bola počas dvoch rokov relatívne kvalitná ale na tomto turnaji ju potrebuje zlepšíť. 

Pred zápasom so Švajčiarskom sme sa dostali do situácie, že zápas proti Švajčiarsku bude pre nás kľúčový na tomto šampionáte, keďže je to hra o skóre. S chalanmi si to určite rozoberieme, pozrieme video, urobíme rozbor a čo najlepšie sa na zajtra pripravíme." 

Mário Ozimý (najlepší hráč Slovenska v zápase): "Tento zápas som nevidel až tak svetlo, keďže sme do prvých dvoch tretín sme vstúpili veľmi zle a vlažne. Dostali sme zbytočné góly spred bránky, hovoríme si to stále a aj tak sa to stane. Nemôžeme vyhrať zápas, ak hráme dobre jednu tretinu. Ťažko hodnotiť môj individuálny výkon, mali sme vyhrať. Určite padli tvrdšie slová, pretože sme si ich zaslúžili za úvodné tretiny, kde sme nič nepredviedli. Chcel by som povedať, že snáď nás budú fanúšikovia na Slovensku podporovať aj naďalej, nezanevrú na nás po takýchto dvoch výkonoch a my sa to budeme snažiť odčiniť v nasledujúcich zápasoch." 


Už zajtra od 16:00 čaká našich juniorov posledný skupinový zápas proti Švajčiarsku. Držte im aj naďalej palce a sledujte dánske dobrodružstvo spolu s nami. 



Odoberajte newsletter