Na Majstrovstvá Slovenska postúpil Sabinov a košické ATU

Posledné dve miestenky si na Majstrovstvá Slovenska starších žiakov (18. – 20. júna 2021, Trenčín) včera na kvalifikačnom turnaji regiónu Východ v Košiciach, vybojovali chlapci FBC Predator Sabinov a FaBK ATU Košice.

 

Štyri družstvá, po dve z prešovského a košického kraja (FBC Predator Sabinov, FBK Humenné, Eastern Wings Michalovce a FaBK ATU Košice) včera zápolili o postup na M-SR starších žiakov. Suverénnym víťazom bez straty bodu sa stali sabinovskí Predátori, ktorí nedali žiadnemu družstvu šancu na úspech a postúpili z prvého miesta. „Do Košíc sme cestovali s jasným cieľom. Humenné nás zaskočilo na začiatku, keď sme prehrávali 0:2. Potom sa chlapci dokázali otriasť a vziať zápas pevne do svojich rúk. Proti Michalovciam sme vedeli, že nás čaká ťažký boj, nakoľko sa naše obavy aj potvrdili. Michalovce s kvalitným brankárom a deštruktívnym florbalom na rýchle brejky, to bol veru ťažký oriešok... Naši chlapci ukázali veľkú florbalovú silu a skúsenosťami sme nakoniec zápas vyhrali 4:2. Proti ATU sme sa konečne tešili na florbal. ATU má kvalitné družstvo a zápas rozhodovali maličkosti. Zahrali sme veľmi pekne, premieňali svoje šance a naopak ATU svoje príležitosti zahadzovalo, čo končilo na našom skvele chytajúcom brankárovi. Som veľmi rád, že do Trenčína postupujeme z prvého miesta za čo sa chcem poďakovať celému tímu. V Trenčíne nás čakajú náročné súboje, no pevne verím, že s kvalitou akú máme a pripravenosťou nášho tímu, budeme schopní konkurovať aj ostatným najlepším tímom na Slovensku,“ povedal tréner Sabinova Miroslav Žihala.

 

Druhú miestenku za región Východ vybojovali chlapci ATU Košice, ktorí zaváhali len v jednom súboji o prvé miesto, keď prehrali so Sabinovom 1:4. Na M-SR starších žiakov v Trenčíne sa tak predstaví týchto osem družstiev: Tsunami Záhorská Bystrica Modrí, Snipers Bratislava „A“, FK AS Trenčín, 1. FBC Florbal Trenčín, Florbalová akadémia Martin, FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina, FBC Predator Sabinov a FaBK ATU Košice.

 

Podrobné štatistiky s výsledkami nájdete TU.


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter