Na Olympijskom festivale v Šamoríne sa predstaví aj florbal

Atmosféru najväčšieho športového sviatku prenesie do Šamorína od 23. júla do 8. augusta, teda v čase Hier XXXII. olympiády v Tokiu, Olympijský festival. Historicky prvý Olympijský festival sa koná v olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere v Šamoríne. Na návštevníkov čaká 17 dní športovania, kvalitnej zábavy i dobrého jedla. 

 

V ponuke bude možnosť vyskúšať si viac ako dve desiatky športov a ochutnať i skvelé jedlo. Jedným zo zastúpených športov bude aj florbal, a to v sobotu 24. júla 2021 od 10:00 do 19:00 h. Pre návštevníkov je pripravený zaujímavý florbalový program plný hier a súťaží aj za účasti reprezentantov Slovenska. „Slovenský zväz florbalu je už niekoľko rokov plnohodnotným členom SOŠV a preto dostal ponuku zúčastniť sa na tomto podujatí. Pre návštevníkov sú pripravené rôzne florbalové súťaže a hry. Cieľom je ponúknuť deťom možnosť si vyskúšať florbal a prilákať deti k tomuto športu. SZFB táto akcia umožňuje prezentovať florbal verejnosti. Mnohí o florbale počuli, no nemali možnosť sa s ním osobne stretnúť. Teraz budú mať príležitosť a dokonca si ho budú môcť aj vyskúšať,“ povedal sekretár SZFB Oto Divinský.

 

Na podujatí sa okrem organizačného tímu zúčastnia aj reprezentanti Slovenska. Svoju účasť už prisľúbili Alžbeta Ďuríková, Michaela Krajčová a Martin Kubovič, no príde viac hráčov. Podujatia sa taktiež zúčastní výkonný viceprezident SZFB Juraj Hvozdík. Ďalšie konkrétne mená zúčastnených budú známe počas najbližších dní.

 

Program druhého dňa festivalu nájdete TU



Odoberajte newsletter