Nemšová suverénnym víťazom

Len štyri družstvá sa v kategórii mladších žiačok stretli v boji o Pohár prezidenta Slovenského zväzu florbalu v Nemšovej. Turnaj mal jasného víťaza, ktorým sa stala Nemšová. Domáce družstvo nezaváhalo ani v jednom z piatich súbojoch a vo finále zdolala Partizánske vysoko 14:2. Bronz si odnášajú Kysučanky, ktoré zvíťazili nad Tvrdošínom 3:2.

 

V skupine sa stretli všetci účastníci systémom každý s každým a Nemšová nemala konkurenciu. Dievčatá postupne zdolali Partizánske 11:1, Kysucké Nové Mesto 16:2 a Tvrdošín 4:1. V semifinále si domáce hráčky poradili s Kysučankami v pomere 5:1 a vo finále ovládli hru, pretože vyhrali nad Partizánskym vysoko 14:2 a zaslúžene sa tešili z prvého miesta. „V prvom rade chcem podotknúť, že sme dosiahli už 23 majstrovský titul v rámci všetkých vekových kategórii v našej klubovej histórii. Prvenstvo nás teší, no výrazne nám pomohla skutočnosť, že tieto dievčatá hrávajú spolu už niekoľko rokov. Prakticky od veku škôlky,“ povedal tréner Nemšovej Peter Tydlačka. Práve Nemšová bola prvým klubom na Slovensku, ktorá začala spolupracovať s dievčatami už počas škôlkárskeho veku. „V klube máme vytvorenú päťročnú koncepciu, no so škôlkami spolupracujeme už od roku 2010. Tento rok sa v našom meste konal už tretí ročník nemšovskej ligy materských škôlok. To je naša zásobáreň, ktorú si postupne pripravujeme do budúcnosti,“ ozrejmil predseda klubu Nemšovej a dodal: „Veríme, že čoskoro príde čas novej generácie hráčok, ktoré dosiahnu na najvyššiu métu a tou je titul majstra Slovenska v extralige žien. Generácia hráčok, ktoré vybojovali historicky jediný titul ešte v sezóne 2009/2010 je už dávno preč...“

 

Partizánske je v aktuálnej sezóne celkom v kurze, pretože sa ich mládežnícke ale aj ženský tím objavujú na stupňoch víťazov. Druhé miesto s tak trochu okliešteným počtom hráčok je pre tento klub celkom určite ďalším úspechom. „Myslím si, že sme opäť spravili niečo naviac, pretože sme pred týmto turnajom neočakávali účasť vo finále. Teší nás úspešné semifinále proti Tvrdošínu, no vo finále sme proti Nemšovej hrali už bez našej najlepšej hráčky Lenky Červenej, ktorá išla podporiť chlapcov vo finálovom turnaji mladších žiakov v Trenčíne. Nemšová však zvíťazila úplne zaslúžene. Niektoré z našich dievčat ešte nepoznajú poriadne ani pravidlá, čiže potrebujú odohrať ešte veľa zápasov aby sa postupne zlepšovaliu. Napriek tomu sme s druhým miestom spokojní,“ zhodnotil účasť svojho tímu tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Po sobote druhý Tvrdošín sa v nedeľu vyspal do zlého rána. Oravčanky najskôr v semifinále podľahli Partizánskemu a v súboji o tretie miesto aj Kysučankám tesne 2:3. Tvrdošín tak zostal bez medaily.

 

Podrobné štatistiky Turnaja o Pohár prezidenta SZFB sa nachádzajú tu:

ToPp mladších žiačok – Nemšová



Odoberajte newsletter