Nemšová zdolala Pruské aj druhý raz v sezóne

Televízne považské derby nebolo dohrávkou víkendového dvojkola, ale návratom do polovice novembra, kedy sa tieto celky mali konfrontovať pôvodne. Odvtedy posilnené a výsledkami povzbudené Pruské bolo odhodlané svojho veľké rivala zdolať, ale druhú prehru v sezóne mu nepripravilo. Nemšová sa teší z návratu na prvé miesto po víťazstve 6:2.

 

Stretnutia Pruského s Nemšovou bývali gólovo oveľa bohatými záležitosťami, no v predošlých dvoch bolo vidieť len po sedem zmien skóre. Pondelkový zápas v Dubnici tento trend príliš nenarušil. Nasadenie z oboch strán, veľká bojovnosť a viaceré dobré zákroky Pavlíny Farulovej a Sáry Hôrkovej držali po štyridsiatich minútach stav 2:3. Po ňom sa triafali už len hostky a postrážili si svoje jedenáste sezónne víťazstvo. Pre rozhodcovskú dvojicu Lukáš Staš a Dušan Kubička to bol v poradí 103. celoštátny odpískaný zápas, z toho 27. v ženskej extralige, a zároveň posledný a rozlúčkový.

 

Ženské považské derby je v Hyundai Extralige považované za najvyhrotenejší šláger, k čomu pomohli aj letné transfery na tejto trase. Januárový zápas bol zaujímavým navnadením a odkazom, že možno nešlo o ich posledný vzájomný zápas v ročníku 2021/22. Obe družstvá sa radia to ligovej top štvorky a v play-off môžu ísť ďaleko.  Nemšová ho už s určitosťou začne až semifinálovou fázou, Pruské o ňu zabojuje vo štvrťfinálovom predkole, pričom do úvahy pripadajú až štyria možní súperi.

 

ŠK 98 Pruské – NTS FK-ZŠ Nemšová 2:6 (0:1, 2:2, 0:3)

 

Hlasy po zápase

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):V prvom rade gratulujem súperovi, zaslúžene zvíťazil. Aj keď boli momenty v zápase, kedy sme boli lepším tímom, aj v tretej tretine sme siahali na to, aby sme sa dorovnali. Bohužiaľ taktické a individuálne chyby rozhodli o tom, že súper zvíťazil.

 

Renáta Reseková (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):V prvom rade som pyšná na dievčatá, že po náročnom zápase v Kysuckom Novom Meste sa dokázali zregenerovať. Mali sme lepšie momenty, v ktorým sme boli takticky oveľa lepšie, ale aj horšie momenty, z ktorých sme inkasovali góly. Ďakujeme súperovi a verím, že do play-off dotrénujeme naše nedostatky.

 

Petra Tydlačka (tréner NTS Nemšová):Na tento zápas sme sa pripravovali aj takticky, pozerali sme si nejaké videá a snažili sme sa vyčítať, ako a čo bude hrať Pruské. Myslím si, že prvú tretinu sme sa do toho len dostávali, druhú to bolo lepšie a tretiu sme sa chytili. Myslím si, že hračky Pruského odišli a to čo sme si povedali na videorozbore, sme dotiahli do víťazného konca, ďakujeme súperovi.

 

Alexandra Švančarová (najlepšia hráčka NTS Nemšová):Prvú tretinu sme sa zoznamovali s halou, loptička nám dosť odskakovala. Nebolo to to, na čo sme my prvú tretinu vždy pripravené, ale i tak sme ju zvládli a vyhrali. Potom druhú tretinu to bolo dosť v dobrom tempe a tretiu tretinu sme si išli najviac naplno, ako to šlo a dotiahli sme to do víťazného konca. Ďakujeme súperovi za zápas


Fotogaléria


Odoberajte newsletter