Nevídanú drámu v Tvrdošíne rozhodla Dulková

V dôležitom zápase na Orave sa mohli domáce florbalistky bodovo dotiahnuť na Nitru aj Hurikán Bratislava a opäť zamotať boje na chvoste poradia alebo to mohla byť nitrianska Slávia, ktorá sa od spomenutých konkurentov vzdiali. Naplnil sa prvý zo scenárov, a to po šialenej dráme s víťazným gólom 23 sekúnd pred koncom.

 

Protagonistky finálových sérií spred siedmich respektíve ôsmich rokov sú na tom momentálne o poznanie horšie a bojujú o holé prežitie v najvyššej súťaži. Nitra v októbri pred televíznymi kamerami súperky rozstrieľala výsledkom 10:1, až do včerajška šlo o najvyšší gólový rozdiel v prebiehajúcom ročníku a snaha o odplatu Tvrdošínu od úvodu nevychádzala. Prehrával 1:4 aj 2:5, no nedeľný zápas chŕlil góly vo veľkom. Navyše, bez nejakej ucelenej podoby na jednu alebo druhú stranu.

 

V 53. minúte sa vďaka štvorgólovej Michaele Dulkovej dostali domáce hráčky prvý raz v zápase do vedenia, ale Nitra otočila a využitá presilová hra dve minúty pred koncom pomaly nadobúdala honor rozhodujúceho momentu. Lenže Tvrdošín ušetril do záveru viac síl, vyrovnal a hoci v samom závere ustál šance súperiek, Dulková sa dostala do samostatného úniku a rozhodla. V žlto-modrých radoch zavládla obrovská oslava zo zamotania bojov o záchranu, zatiaľ čo Slávia zahodila výborne vyzerajúcu šancu dostať do rúk nadstavbové miestenky.

 

FBK Tvrdošín – ŠK Slávia SPU DFA Nitra 10:9 (1:4, 5:3, 4:2)

 

Hlasy po zápase

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Dnešný zápas bol napínavý od začiatku až do konca. V prvej tretine súper pretavil svoje skúsenosti do efektivity v koncovke, ale v druhej tretine sme prebrali iniciatívu, boli sme aktívnejší a lepší. Záver si my vieme vždy trochu zdramatizovať, ale tento raz konečne šťastie stálo na našej strane. Dievčatám môžem poďakovať za vytrvalosť a bojovnosť.

 

Mária Sedláková (najlepšia hráčka FBK Tvrdošín):Dostali sme pár lacných gólov, aké sme dostali aj v minulom zápase, ale konečne bolo šťastie na našej strane a prejavili sa naše skvelé strelkyne. Som rada, že nám to tam padlo. Po prvej tretine som si myslela, že to pôjde zase dolu vodou, ale v závere sme sa nespustili a držali sme to do poslednej sekundy. Za tri body som veľmi šťastná.

 

Roland Drgoň (tréner Slávie Nitra):Napínavý zápas až do konca, súper to zvládol lepšie ako my. Viac k tomu v tejto chvíli nemám čo povedať.

 

Kristina Blehová (najlepšia hráčka Slávie Nitra):V úvode nám to padalo, šlo to dobre, no naše tempo upadlo. Góly sa kopili v našej bránke, my sme neboli schopné nejaké strieľať. Sme sklamané, súperovi gratulujeme.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter