Partizánske novou baštou dievčenského florbalu?

Postup z prvej ligy do extraligy žien, druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska dorasteniek a zlato na rovnakom podujatí starších žiačok. To je bilancia klubu FBK Harvard Partizánske v aktuálnej sezóne. Počas víkendu v Nemšovej vyhralo Partizánske všetky štyri zápasy a získalo primát majstra Slovenska v kategórii starších žiačok.

 

V Partizánskom postupne ožíva ženský a dievčenský florbal a práve naopak, v doterajšej bašte ženského florbalu v Nemšovej sú trochu na ústupe. V mestečku na Považí dominovali hráčky Harvardu od začiatku turnaja. Vo svojej trojčlennej skupine zdolali na úvod Kysučanky 7:2 a potom aj Žltý Sneh Košice vysoko 14:3 a zariadili si tak postup do semifinále z prvého miesta. V ňom zvíťazili nad Nemšovou opäť jednoznačne 12:4 a vo finále na Harvard nestačila ani Banská Bystrica. Partizánske vyhralo 7:2 a získalo majstrovský titul. „Na podujatie sme vycestovali v oklieštenej zostave a o to viac nás teší konečné víťazstvo. Dievčatá sa zomkli a dali do všetkých zápasov maximálne úsilie, čo nám prinieslo zaslúžené ovocie. V minulom roku sme na domácom ihrisku v Partizánskom obsadili štvrté miesto a medaila nám ušla len o kúsok. Teraz sme si to plne vynahradili,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček a zároveň dodal: „V Partizánskom sa začína dariť ženskému florbalu, čo nás všetkých teší. Postúpili sme do extraligy, no hlavne sa nám darí získavať nových prívržencov florbalu na úrovni mládeže. Vyzerá to, že dievčenský florbal bude mať v našom meste dlhodobejšiu tradíciu.“

 

Víťaz môže byť len jeden a tak sa dievčatá z Banskej Bystrice museli uspokojiť s druhým miestom. „V týchto vekových kategóriách sa zloženie družstiev veľmi rýchlo obmieňa, no tušili sme, že táto generácia dievčat má na to aby si vybojovala medailu, čo sa nám aj podarilo. Spokojní s dosiahnutým umiestnením sme, no mrzí nás, že sa  opäť zišlo v Nemšovej len šesť družstiev v tejto kategórii. Potešiteľné však je, že podľa mňa išla aspoň kvalita nahor a všetci veríme, že v budúcnosti to bude už len lepšie,“ povedal tréner FBK BCF Dukla Banská Bystrica Zdenko Babík.

 

Bronzové medaily si v súboji o tretie miesto vybojovali domáce dievčatá z Nemšovej, ktoré zvíťazili nad Kysuckým Novým Mestom tesne 4:3.

 

Podrobné štatistiky Majstrovstiev Slovenska sa nachádzajú tu:

M-SR starších žiačok – Nemšová



Odoberajte newsletter