Postúpi priamo Sabinov, či Spišiaci?

Play-off prvej ligy mužov dospelo do štádia finálovej série a v nej si o priamy postup do extraligy zmerajú sily Východniari. Doma začínajú „Predátori“ zo Sabinova, ktorí hostia Spišskú Novú Ves.

 

Do finále sa sabinovskí „Predátori“ prepracovali pomerne jednoducho. Vo štvrťfinále prešli 3:0 na zápasy cez FBK Púchov a rovnako im stačili tri súboje v semifinálovej sérií proti bratislavskému Snipers. „Na finálovú sériu sme sa tešili celú sezónu. Počas nej sme zohrávali formácie a pracovali na nedostatkoch, či už v obrane alebo v útoku. Chlapci sa na tieto zápasy veľmi tešia a verím, že v takejto nálade budeme pokračovať počas celého finále. Jednou z dôležitých faktorov budú aj prvé zápasy, ktoré odohráme na domácej pôde za prítomnosti našich fanúšikov. Verím, že sa budú mať na čo pozerať. Kvalitný florbal plný nasadenia, súbojov, hernej kvality, disciplíny a taktiky celého mužstva. Myslím si, že to budú zaujímavé zápasy nielen pre hráčov, ale aj fanúšikov. Svojho súpera poznáme a hrali sme s ním v sezóne vyrovnané zápasy, čiže rozhodne pripravenosť hráčov, dodržiavanie taktických pokynov a disciplinovanosť ako v obranne tak aj v útoku. Naše mužstvo disponuje všetkými hráčmi, ktorí sú v dobrej forme a nemáme ani žiadne zranenia s čím som spokojný. Nezabúdame samozrejme ani na súpera, ktorý disponuje kvalitným kádrom,“ povedal pred finálovou sériou tréner FbC Predator Sabinov Richard Hraško.

 

Vzájomná bilancia oboch finalistov však hovorí pre hostí zo Spišskej Novej Vsi. Spišiaci v treťom kole základnej časti zdolali Sabinov doma 9:8 a v decembrovej odvete sa zrodila remíza 12:12. Play-off Spišiaci zvládli podobne ako Sabinov. Na postup až do finále však potrebovali odohrať o jeden zápas viac. Vo štvrťfinále zvládli 3:0 na zápasy FBK Harvard Partizánske, no s FBC 11 Trnava sa potrápili viac a sériu vyhrali 3:1. „Na finále so Sabinovom sa veľmi tešíme. Očakávame rýchly florbal, veľa gólov a skvelú divácku atmosféru. So súperom sme mali v základnej časti dva vyrovnané zápasy a verím, že tomu nebude inak aj vo finále. Sabinov má extraligové skúsenosti, ale naše odhodlanie a chuť po víťazstve sa nezastaví len tak ľahko. Sme povzbudení víťazstvom zo semifinálovej série, kde sme odohrali náročné zápasy. Mrzieť nás však môže oslabenie tímu dvoma červenými kartami. Zajtra preto nastúpime bez dvoch hráčov, ale v nedeľu už len bez jedného. Kľúčom k úspechu bude hlavne naša ofenzívna sila a samozrejme pomoc útoku v obranných radoch. Rozhodovať budú maličkosti a dôležití budú brankári. Dnes večer máme ešte jeden tréning, kde si povieme taktické pokyny a dôležité informácie k zajtrajšiemu duelu. Na finále sme fyzicky aj psychicky pripravení a odhodlaní postúpiť do extraligy,“ povedal hrajúci asistent trénera Spišskej Novej Vsi Lukáš Mišenda.

 

Program finále prvej ligy mužov:

 

1 – Finále – sobota 25. 3. 2017:

 

15.00 hod – FbC Predator Sabinov – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves (MŠH Gym. A. Pridavka, Komenského, Sabinov)

 

2 – Finále – nedeľa 26. 3. 2017:

 

15.00 hod – FbC Predator Sabinov – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves (MŠH Gym. A. Pridavka, Komenského, Sabinov)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter