Dubnica a Raptors sú v semifinále. Kto doplní TOP4? Dozvieme sa v stredu

Prvá liga mužov má za sebou druhý hrací víkend play-off. Ako prvá postúpila do semifinále Dubnica, ktorá si v najkratšom možnom čase poradila s Nitrou. Postup spečatil víťaz základnej časti už v sobotu v treťom zápase a pokračuje tak za sezónnym cieľom v podobe návratu do najvyššej súťaže.

Za štvrťfinálovou sériou proti Nitre sa obzrel kapitán Dubnice - Peter Blažej. 

"O súperovi do PlayOff sme sa naozaj rozhodli asi 2 dni pred posledným zápasom základnej časti. Práve posledný zápas sme hrali s Nitrou a len sa nám potvrdilo, že práve ich si vezmeme do štvrťfinále. V druhej štvorke to bolo vcelku vyrovnané, takže nešlo o to, že by sme si vybrali najslabší tím. Vybrali sme tím, ktorého hra nám asi najviac sedela. Síce je Nitra známa svojou tvrdosťou ale ani to náš názor nezmenilo. V šatni sme si nastavili taktiku, ktorou by sme sa chceli prezentovať celé PlayOff a to najmä pevnou obranou. Samozrejme, že to pre nás znamenalo, že bude Nitra viac na loptičke ale to nás nezaujímalo. V Playoff sa rátajú iba výhry a nám stačí aj keby sme vyhrali len o gól. Takže s prvými dvoma zápasmi sme boli spokojní aj keď sme možno našich fanúšikov našou hrou moc netešili. Do Nitry sme cestovali s tým, že sa tam už nechceme na druhý deň vrátiť. Súper na nás vybehol, čo sme aj očakávali. Chvíľku nám trvalo pokiaľ sme si na to zvykli ale v druhej tretine sme si už šli presvedčivo za víťazstvom. Mrzieť nás môžu tri zbytočné góly do našej siete. Z toho sa musíme poučiť do semifinále. Súpera do semifinále už máme vytipovaného, no musíme si počkať do stredy. S veľkým záujmom sledujeme ostatné série. Je skvelé, že je PlayOff takto vyrovnané. Určite nás čakajú ťažké zápasy ale my sa už nevieme dočkať."

V nedeľu sme spoznali druhých semifinalistov. Hráči Raptors a obhajcovia striebra uspeli v štvrtom zápase série na pôde Banskej Bystrice. Zvládli tak oba súboje na pôde súpera a po roku si tak opäť zahrajú o postup do finále. 

Úplne iný priebeh majú zvyšné dve série. Dolný Kubín viedol nad Topoľčanmi už 2:0 ale výhodu domáceho prostredia nedokázal počas uplynulého víkendu nedokázal využiť na spečatenie postupu do semifinále. Topoľčany najprv znížili stav série po sobotnej výhre 5-3 a v nedeľu vyhrali o jediný gól 4-3. O všetkom sa tak rozhodne v stredu večer od 20:00 v Topoľčanoch. Podobne dramatické vyvrcholenie ponúkne séria medzi Púchovom a Hurikánom, ktorá je mimoriadne vyrovnaná. Svedčí o tom fakt, že Hurikán doma v úvodných dvoch dueloch zdolal Púchovčanov raz po predĺžení a raz až po samostatných nájazdoch. V sobotu si hráči z mesta pneumatík vybojovali štvrtý zápas série a v nedeľu, opäť po veľkej dráme, poslali po výhre v predĺžení sériu do piateho zápasu. Ten je na programe rovnako v stredu od 19:45 v Bratislave. Kto doplní Dubnicu a Raptors v semifinále? Dozvieme sa už v stredu. 


Pozrite si všetky víkendové výsledky štvrťfinále play-off 1. ligy mužov. 

SOBOTA 

NEDEĽA


Súvisiace články


Odoberajte newsletter