Dubnica s dvoma postupovými mečbalmi a blízko k návratu do Extraligy

Po prvom finálovom víkende má oveľa bližšie k návratu medzi mužskú florbalovú elitu tím Dubnice nad Váhom. Dubničania využili naplno výhodu domáceho prostredia a v druhom zápase dokonca ani raz neinkasovali. Raptors tak už v sobotu čaká neľahká úloha predĺžiť finálovú sériu a naďalej živiť nádej na prienik do Extraligy mužov

V úvodnom zápase začal lepšie tím Raptors a viedol po prvej časti hry 2:0. V druhej časti ale zavelil k obratu domáci Marek Bulko a Dubnica postupne otočila skóre aj vývoj zápasu. Pokračuje práve Marek Bulko, ktorý je tretím najproduktívnejším hráčom celej súťaže. 

"Finálový víkend nám vyšiel výborne. Súperovi sme dali možnosť na ich hru iba v prvej tretine sobotňajšieho zápasu a následne sme päť tretín dominovali a nedostali sme v nich ani jeden gól. Náš dobrý výkon v druhom zápase ešte umocnilo čisté konto Aďa Obertu, ktorý predviedol veľmi dobré zákroky a veľakrát čelil rôznym nepríjemným súbojom pred bránou. Atmosféra na zápasoch bola skvelá. Naši fanúšikovia nám pomohli k výborným výkonom ich povzbudzovaním. Na tretí zápas pôjdeme určite s pokorou a rešpektom voči súperovi, osobne však chcem a pevne verím, že ak budeme pokračovať v našej hre, tak v sobotu sériu ukončíme."

V druhom zápase hostia nedokázali skórovať ani raz a prehrali 5:0. 

Takto videl úvodný víkend kapitán Raptors - Martin Adamčík. 

"Finálovú sériu sme začali lepšie a v sobotu sme polovicu zápasu držali vedenie. V druhej tretine sme však domácim ponúkli presilovky, ktoré využili a skóre otočili. Dubnica si následne svojou umnou hrou vedenie postrážila. My sme si vytvorili dostatok šancí na vyrovnanie, no stroskotali sme na výborne chytajúcom Obertovi. Ten držal domácich aj v nedeľnom zápase, kedy nepustil za svoj chrbát ani jednu loptičku. Šancí na skórovanie sme mali opäť neúrekom, ale v zakončení nám chýbalo potrebné šťastie. Dubnica naopak ukázala svoju skúsenosť a kvalitu najmä v prostrednej časti, v ktorej nám odskočila na rozdiel 4 gólov. Myslím si, že o prvých 2 zápasoch rozhodla najmä vysoká kvalita prvej formácie Dubnice, výkon brankára Obertu a väčšia skúsenosť domáceho tímu. V domácich zápasoch bude musieť každý z nás podať 150%-ný výkon a rovnako budeme musieť nájsť strelecké šťastie, inak sériu nevyrovnáme. Verím, že nám v tom pomôže aj výborná domáca atmosféra."



Súboj o Extraligu mužov pokračuje už v sobotu o 18:00 v Rabči. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter