Súboj o Extraligu medzi Dubnicou a Raptors

Súboj o Extraligu mužov medzi Dubnicou a Raptors. Už túto sobotu odštartuje finálová séria 1. ligy mužov. Víťaz základnej časti si zmeria sily s Raptors, ktorý je po roku opäť vo finále. Dubničania na svojho finálového súpera nemuseli dlho čakať, keďže oba tímy zvládli semifinálové série zhodne 3:0 na zápasy


Dubnica si poradila s Hurikánom Bratislava a Raptors s Topoľčanmi. Od soboty tak už mohli oba tímy myslieť na finálovú sériu. 


Ako videl semifinálove súboje vedúci družstva Raptors - Martin Adamčík? 

"Tretie semifinálové víťazstvo sa nerodilo vôbec ľahko. Celý zápas sme síce viedli, no domáce Topoľčany v závere predviedli výbornú hru bez brankára a zavreli nás na vlastnej polovici. Súper sa dotiahol na rozdiel jedného gólu a nebyť fantastických zákrokov nášho Jura Jurana, mohlo sa ísť do predĺženia. Posledný krok k postupu do finále bol ako vždy, najnáročnejší, no postúpili sme zaslúžene. Dubnica prešla cez play-off bez prehry a vo finále je jasným favoritom. My sme však v play-off zlepšili svoj herný prejav a preto verím, že minuloročného extraligistu zdoláme. Už teraz sa celý tím a všetci naši fanúšikovia tešia na finálové zápasy."

Radosť hráčov Raptors po postupe do finále M1. FOTO: FBK Raptors


Dubnica nad Váhom kráča za predsezónnym cieľom zatiaľ jeden s jedinou prehrou. Tá sa zrodila ešte v základnej časti. Kapitán Dubničanov si ale uvedomuje silu súpera, ktorý je najmä doma veľmi kvalitný. Viac už kapitán Dubnice - Peter Blažej, ktorý je aktuálne druhým najproduktívnejším hráčom celej súťaže s 82 bodmi. 

"Na súpera v semifinále sme si museli počkať riadne dlho, no nakoniec to dopadlo podľa našich predstáv. Nad Hurikánom sme rozmýšľali už skôr, takže keď potvrdili postup voľba bola jasná. V úvahe boli aj Topoľčany, no ich ihrisko nám vyhovuje menej, ako to v Bratislave. Oba domáce zápasy sme zvládli veľmi dobre. Dokonca sme si v prvom zápase dokázali povedať, že tretiu tretinu pošetríme sily na ďalší zápas. Tretí zápas bol z nášho pohľadu asi najťažší. Súper na nás tvrdo vybehol a chvíľu sme mali veľké problémy. Našťastie sme dokázali streliť v prvej tretine 3 góly ktoré nás dostali do pohody. V obrane sme avšak neboli takí súdržní ako predchodzie zápasy čím sme ponukali súperovi mnoho šancí na gól, no našťastie pre nás mali problém s koncovkou. Semifinále bolo takisto veľmi fyzicky náročné ako aj štvrťfinále. Zranení pribúda čoraz viac, no do finále ideme s veľkým sebavedomím. Vieme, že to najťažšie nás ešte len čaká. Raptors je nepríjemný súper hlavne na ich domácom ihrisku. Ak budeme chcieť vyhrať musíme využiť naše skúsenosti. Zápasy budú určite vypäté a oba tímy dajú do toho všetko. Veľmi nám psychicky pomáha aj vedomie, že sme ich dokázali poraziť v oboch zápasoch v základnej časti. Hlavne výhra na ich ihrisku nám pridala na sebavedomí, pretože na danej ploche sa hrá veľmi ťažko. Ten kto tam hral, tak vie o čom hovorím. Dúfame, že finále priláka veľké množstvo ľudí a predvedieme skvelý florbal."


Tak aj tieto slová sú výbornou pozvánkou na štart súbojov o Extraligu mužov. Úvodné zápasy sú na programe už tento víkend v Dubnici nad Váhom. Sobotu večer od 19:00 a v nedeľu ako zákusok po obede od 13:00. 

 

 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter