Dubnica sa po roku vracia do Extraligy. Kapitán Blažej: "Neskutočne sa tešíme z postupu."

Návrat medzi elitu už po jednej sezóne. S jedinou prehrou sa do Extraligy mužov vracajú hráči Dubnice nad Váhom. Aj vo finálovej sérii uspeli 3:0 na zápasy, keď zdolali Raptors a po roku ich opäť čaká najvyššia súťaž

Domáce finálové zápasy zvládla Dubnica a v sobotu cestovala do Rabče s ambíciou ukončiť sériu a celú sezónu. Vo výbornej atmosfére bol stav po dvoch tretinách vyrovnaný 2:2. Hetrik Adama Madaja v poslednej časti hry ale definitívne zmazal šance domáceho tímu na predĺženie série. Z prvoligového titulu sa tak tešia hráči ŠK Victory Stars Dubnica n/V. Pre Raptors ale sezóna nekončí a tešiť sa môže na baráž o Extraligu mužov proti Snipers Bratislava, ktoré nezvládlo playdown sériu proti Capitolu. 

Za úspešnou sezónou sa obzrel kapitán Dubnice - Peter Blažej. 

"Keď mám zhodnotiť celú sezónu, začal by som určite pri tom, že sme sa po vypadnutí z extraligy vôbec nezložili. Všetci sme zostali pokope. Počas sezóny sme v zápasoch ukázali skúsenosti ktoré sme nazbierali počas dvoch sezón v extralige. V pár zápasoch sme mali problémy prekonať súpera ale ja som v šatni vždy opakoval nech sme trpezliví a v kľude. Vďaka tomu sme dokázali veľa ťažkých zápasov obrátiť v úspech, pretože sme boli na tom psychicky lepšie ako súper. Škoda toho jedného zápasu s Bystricou. Napriek tomu to bola pre nás dokonalá sezóna.

Play off bola naozaj iná súťaž a naše odhodlanie išlo do úplne iných sfér. To ako nás poháňali naši fanúšikovia v nás prebudilo ešte lepší tím. Hrali sme najlepšie ako sme vedeli a vďaka tomu si na nás ani v play off nikto nevyšliapol. Finále bola veľká čerešnička. Zápasy mali grády a oba fankluby fandili z plných pľúc. Som rád, že celá séria prebehla vo fair play nálade. Ukázali sme si navzájom rešpekt a za to som rád. Posledný krok býva vždy najťažší a tak to bolo aj v treťom zápase. Začali sme skvelo no v druhej tretine mal navrch súper. Našťastie sme poslednú tretinu začali rýchlym gólom. Neskutočne sa tešíme z postupu. Zaslúžili sme si to za všetku tú drinu, ktorú sme tento rok odviedli. Teraz nemyslíme na to čo bude v extralige. Tím zostava pokope a oslavy boli skvelé. Tento víkend to chceme osláviť ešte s našimi fanúšikmi, ktorým to dlhujeme za tú podporu, ktorú nám dávali celú sezónu, takže oslavy ešte neskončili."

Dubnica tak môže oslavovať a tešiť sa na zápasy v Extralige v sezóne 2024/2025. 


Súvisiace články


Odoberajte newsletter