PRELOMOVÉ ROZHODNUTIE – SZFB MÔŽE REŠTARTOVAŤ DVE NAJVYŠŠIE CELOŠTÁTNE SÚŤAŽE

Aktuálna vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR zo 16. 12. 2021 priznáva najvyššej celoštátnej florbalovej súťaži mužov a najvyššej celoštátnej florbalovej súťaži žien rovnaký status ako majú najvyššie profesionálne ligové súťaže vo futbale, hokeji, volejbale, hádzanej a basketbale. Od 17. decembra môžu byť v rámci uvoľnenia opatrení otvorené vnútorné športoviská aj pre tréningový proces klubov, registrovaných v športových zväzoch, výlučne v režime OP.

 

Toto prelomové rozhodnutie je výsledkom niekoľkomesačných intenzívnych rokovaní a komunikácie prezidenta SZFB Martina Kopejtka a štátneho tajomníka MŠVVaŠ SR pre šport Ivana Husára s najvyššími predstaviteľmi krajiny na úrovni premiéra SR, ministrov vlády SR a Úradu verejného zdravotníctva SR. „Okrem toho, že sme chceli rovnako ako volejbalisti, hádzanári, či basketbalisti pokračovať v najvyšších súťažiach a tréningoch v halách, museli sme vládu i Úrad verejného zdravotníctva presvedčiť o tom, že k protipandemickým opatreniam sme pripravení pristupovať rovnako dôkladne a zodpovedne“, vysvetľuje výsledok veľkého úsilia Martin Kopejtko, prezident SZFB, ktorý zároveň dodáva: „Nesmierne ďakujem za obrovskú snahu Ivanovi Husárovi, štátnemu tajomníkovi pre šport, ministrom školstva, hospodárstva, regionálneho rozvoja, premiérovi, hlavnému hygienikovi a tiež prezidentovi Slovenského olympijského a športového výboru.“

 

V nasledujúcich dňoch pripraví LK SZFB oficiálny termín reštartu oboch extraligových súťaží, ktorý vznikne po vzájomnej dohode s extraligovými klubmi s rešpektovaním minimálneho času, potrebného na plnohodnotnú tréningovú záťaž.

 

Aktuálne znenie vyhlášky:

VYHLÁŠKA 2021



Odoberajte newsletter