Reprízy semifinále z minulej sezóny v boji o zápasy o titul

Po víkende poznáme aj zloženie semifinalistov Extraligy juniorov. Dramatické vyvrcholenie mal štvrtý zápas v Košiciach, kde 1. FBC otočilo na pôde ATU nepriaznivý stav a po roku si opäť zabezpečilo účasť v TOP4. Florko zvládlo oba dueli na ihrisku Žiliny a prekonalo tak prvú prekážku v playoff

Po výbere súperov si po krátkej prestávke pozrieme v akcii rovnaké semifinálové dvojice, ako tomu bolo v minulej sezóne. V súboji o finále sa stretnú oba trenčianske celky v derby sérii medzi AS Trenčín a 1. FBC Trenčín a obhajcovia titulu narazia na Snipers, ktoré zvládlo štvrťfinálovú sériu proti Tsunami. 

Víťaz základnej časti AS Trenčín si podľa predpokladov poradil s nováčikom súťaže FBK Raptors hladko 3:0 na zápasy. Tréner postupujúceho tímu, Patrik Bulko, nechal výber súpera do semifinále na hráčsku kabínu a nezasahoval do výberu. 

"V rámci štvrťfinálovej série sme odohrali tri zápasy proti Rabči, v rámci ktorých sme skórovali takmer 40krát. Zápasy to boli skôr ubehané a ubojované, takže florbalovú "krásu" by fanúšikovia hľadali len márne, no snažíme sa z nich zobrať čo najviac. Ďakujeme preto rovesníkom z Oravy za férovú sériu a už v tomto momente sa sústredíme na nášho ďalšieho súpera, 1. FBC Trenčín, ktorého si zvolili sami hráči - ja som do toho podobne ako minulý rok vôbec nevstupoval, nakoľko na ihrisku sú oni, nie ja. Svojich zverencov považujem za inteligentných, verím, že dôvody na výber mali relevantné. Prácou môjho realizačného tímu je pripraviť hráčov na akéhokoľvek súpera, či by to boli chalani z Bratislavy alebo Košíc. Na sériu sa tešíme, začíname v domácej hale a verím, že do M-športu si nájdu cestu fanúšikovia v čo najvyššom počte, ide predsa len o mestské derby."



Semfinále Extraligy juniorov odštartuje 16. marca na ihriskách lepšie postavených tímov po základnej časti. Súboje v TOP4 otvorí zápas v Košiciach od 14:00 a od 17:00 sa odohrá duel v Trenčíne. 



Odoberajte newsletter