AS Trenčín blízko postupu, tri série po víkende vyrovnané

Extraliga juniorov vstúpila do vyraďovacej fázy. Už úvodné zápasy naznačili, že hneď štvrťfinálové série budú vyrovnané, ponúknu pekné góly a emócie.

Presvedčili sa o tom diváci v Košiciach, ktorí sledovali úvodné dva zápasy série medzi obhajcami titulu z Florka a Grasshoppers Žilina. Prvý zápas zvládli lepšie domáci hráči, napriek tomu, že Žilina dokázala v 53. minúte vyrovnať na 4:4. V ďalšom priebehu duelu už ale skórovali len domáci. V druhom zápase už ale muselo Florko doháňať náskok súpera, čo sa mu v 47. minúte podarilo ale hostia sa dokázali opäť ujať vedenia a dotiahnuť duel do víťazného konca. 

Ako videl prvé dva zápasy v Košiciach kapitán Žiliny Samuel Šútora a čo očakáva od zápasov na pôde kobyliek? 

"Čo sa týka prvých dvoch zápasov playoff, tak musím povedať, že na to, aby mohol hociktorý tím zvíťaziť musí zo seba dostať absolútne všetko a práve tak to vyzeralo aj cez víkend. Prvý zápas bol vyrovnaný celú dobu až na príliš veľa taktických chýb, na ktorých sme pohoreli a tie nás nakoniec stáli aj výhru. Tri oslabenia za 10 minút sa nám jednoducho nemôžu stávať. V nedeľu sme sa po úplne nepodarenej prvej tretine, v ktorej nás podržal Tadeáš Tokarčík, dokázali otriasť a znovu vstúpiť do zápasu správne, čo bolo rýchlo viditeľné aj na skóre. Všetci chalani na ihrisku ukázali, ako moc chcú vyhrať a to nakoniec aj rozhodlo. Myslím, že každý kto sledoval hociktorý zápas si musel všimnúť výbuchy emócii na oboch stranách či už negatívne alebo pozitívne. Najviac podľa mňa o emóciách počas zápasu hovorí záznam vylúčení. Fanúšikovia vytvorili v Košiciach neskutočnú atmosféru, ktorá sa odzrkadlila aj na ihrisku kedže tam mali oba tábory silné zastúpenie.

Od domácich zápasov očakávam tak isto ako teraz nasadenie na maximum, výbornú atmosféru a samozrejme pomýšľam na výhru v najbližšom zápase. Vyrovnaná séria znamená to isté ako 2 výhry alebo 2 prehry, ku každému zápasu musíme pristúpiť rovnako bez ohľadu na skóre. Určite to bude ťažký boj no verím, že ak sa budeme koncentrovať a ukážeme to najlepšie, čo vieme, budeme úspešní." 

Florko nečaká na pôde Žiliny rozhodne nič ľahké a kvality súpera vyzdvihol aj tréner obhajcov titulu Patrik Pelegrin. 

"Po úvodných zápasoch 1/4-finálovej série proti Žiline môžeme byť s chlapcami z časti spokojní. Sme síce maximalisti a v tíme dominuje víťazná mentalita hráčov s cieľom uspieť v každom zápase, avšak sme si vedomí aj kvality kobyliek v plnej sile, ktoré si v prvej línii musia niesť status hráčov MEX-ky a tlak je na ich strane. My sa budeme snažiť eliminovať nedostatky, namixovať mladícku dravosť so skúsenosťou a prežitkom starších, aby sme uspeli ako tím. Do Žiliny cestujeme až teraz v plnej poľnej, budeme pracovať vo vysokej intenzite až do konca a uvidíme čo sa stane. Verím všetkým svojim hráčom, potrebujeme celkovo 3x vyhrať a spoločne to môžeme dosiahnuť, bitka pokračuje."

Zápasové emócie. FOTO: Rasťo Do


Okrem zápasov v Košiciach boli na programe ďalšie tri série. Do prvého štvrťfinále vstúpili sympatickým a odhodlaným výkonom hráči Raptors. Nováčik hral s AS Trenčín vyrovnanú partiu až do záveru tretej tretiny. Ešte v 48. minúte viedlo AS len o gól 7-6, neskôr ale pridalo ešte päť gólov a zlomilo tak odpor hostí. V nedeľu už ale domáci komplikácie nepripustili a od začiatku diktovali tempo duelu. V sérii tak vedú podľa očakávaní 2:0 a už v sobotu budú môcť spečatiť postup do semifinále. 

Zvyšné dve série sú po víkende vyrovnané 1:1. ATU Košice dokázalo uspieť v sobotu v Trenčíne, kde vyhralo po predĺžení 5-4. V nedeľu už ale diváci podobnú drámu nevideli a domáci si prišli za vyrovnaním série. Rovnako tomu je aj v "bratislavskej" sérii medzi Tsunami a Snipers. V sobotu uspelo domáce Tsunami, v nedeľu si bod uchmatli hostia a tak aj táto séria pokračuje za vyrovnaného stavu. 

Výsledky úvodných dvoch kôl štvrťfinále: 

SOBOTA

NEDEĽA

Tretie zápasy sú na programe v sobotu 2. marca. 



Odoberajte newsletter