Slovenky prehrali s Českom, no nemajú sa za čo hanbiť

V druhom súboji svetového šampionátu junioriek v Uppsale, prehrali slovenské reprezentantky s Českom 2:10. Aj napriek veľkej snahe sa im po včerajšom super výkone dnes nepodarilo uhrať podobný výsledok ako s domácimi Švédkami. Napriek tomu vynaložili veľké úsilie a vôbec sa nemajú za čo hanbiť. Treba sa sústrediť na zajtrajší dôležitý duel proti Lotyškám, ktorý sa začína od 14.00 h. 

 

Čo sa našim dievčatám podarilo v súboji so Švédkami, nevyšlo proti Češkám. Neželali sme si inkasovať čo najdlhší čas gól, no včerajšia štvorgólová Vendula Maroszová potvrdila aktuálnu formu a otvorila skóre zápasu už po 35 sekundách hry. Správny prístup nasledoval počas najbližších minút. Slovenky sa totiž nezlomili a v štvrtej minúte po krásnej krížnej prihrávke z florbalky Veroniky Dúbravskej, do prázdnej brány skórovala Alexandra Faktorová. Češky demonštrovali svoju silu už o pol minúty a do tesného náskoku ich dostala Kateřina Vachudová. Dievčatá poctivo bránili, no oproti včerajšku nechávali súperkám viac priestoru, čím získavali Češky čas na ohrozenie bránky Pavlíny Farulovej. To sa prejavilo ďalšími dvoma gólmi v bránke našich a razom bolo 1:4.

 

Obraz hry sa podľa očakávania nezmenil ani počas druhej tretiny. Český tím sa usadil na našej polovici a snažili sa skórovať. S pribúdajúcimi minútami trochu Slovenkám oťažievali nohy, pretože mali za sebou podstatne náročnejší duel ako Češky a menej hodín času na regeneráciu. Na konci jedenástej minúty sa po strele súperiek lopta odrazila od hornej žŕdky na čiaru a rozhodcovia sledovali video viac ako päť minút. Napokon rozhodli, že to gól nebol. Počas dlhej pauzy zrejme naše dievčatá trochu vychladli, čo využila Stanková a zvýšila náskok českého tímu na 5:1. Koncepcia sa začala našim rozpadať, pretože nezvládali dostupovať súperky a do druhej sirény inkasovali ešte dva góly.

 

Žŕdka našej bránky znovu cinkala už v prvej minúte záverečnej časti, no gól súperky strelili na konci štvrtej minúty. Väčšinu protiútokov, do ktorých sa slovenské reprezentantky sporadicky dostávali, zakončovali z veľkej vzdialenosti, čiže sa ku zníženiu skóre nevedeli dopracovať. Po strate lopty na súperovej polovici predviedli české reprezentantky ukážkový protiútok, ktorý zakončila po rýchlej akcii Kateřina Stújová a bolo už 1:10. Konečne sa dočkali aj Slovenky. Náš druhý gól v zápase strelila jedenásť minút pred koncom Klára Hlávková, ktorá uzavrela skóre na konečných 2:10.

 

Hlasy po zápase:

Jiří Typl (tréner, Slovensko): „Súperky boli lepšie a rýchlejšie, čo sa prejavilo na konečnom skóre. V tretej tretine sme mysleli už na zajtrajší súboj proti Lotyškám, tak sme trochu šetrili sily.“

Laura Chúpeková (najlepšia hráčka, Slovensko): „Do zápasu sme sa snažili vstúpiť rovnako ako proti Švédkam, no Češky nás prekvapili a boli lepšie v hre s loptou a preto sme inkasovali viac gólov. Svojim výkonom som chcela pomôcť tímu k lepšiemu výsledku a vždy je pre mňa viac dôležité aby sme hrali dobre ako tím.“

 

Česká republika – SLOVENSKO 10:2 (4:1, 3:0, 3:1)



Odoberajte newsletter