Slovenskí juniori druhí, Nemšová víťazne!

Na medzinárodnom turnaji Prague Games 2018 sa zúčastnilo viacero zástupcov slovenských družstiev. Okrem nich aj slovenská reprezentácia juniorov, ktorá v kategórii B 18 postúpila do finále, kde podľahla fínskemu Dogs 1:3. Prvenstvo si odnášajú dievčatá z Nemšovej, ktoré vo finále G 14 zdolali švédsky Landvetter IBK Wings 3:2 po samostatných nájazdoch.

 

Slovenskí juniori vstúpili v základnej skupine do turnaja remízou 1:1 z TJ Sokol Královské Vinohrady. „Tento súboj sme remizovali, lebo naša hra nebola ideálna a celkovo nám zápas nevyšiel. Žiadna organizácia v hre smerom dopredu ani dozadu. Boli sme bez pohybu s loptou i bez lopty,“ povedal na úvod tréner Slovenska Marek Onderko. Zvyšné dva súboje však chlapci zvládli a dokázali zdolať FBC Aligators 4:3 a 1. MVIL Ostrava 6:3. Prišla vyraďovačka a naši juniori v nasledujúcich štyroch súbojoch víťazili. Postupne zdolali družstvá Kanonýři Kladno 5:2, Technology Florbal Mladá Boleslav 4:0, BLACK ANGELS 4:3 a v semifinále 5:4 po samostatných nájazdoch aj FbŠ Bohemians DDM Praha, čím sa prebojovali až do finále. „Postupne sa začala zlepšovať naša hra, čo sa prejavilo tým, že sme sa dostali až do finále. Semifinálový zápas sme síce vyhrali až po nájazdoch, no na konci zápasu sme mali dobré šance, ktoré sme bohužiaľ nepremenili,“ doplnil Onderko. Finálový duel priniesol Slovákom prvú a jedinú prehru na turnaji a to proti fínskemu celku Dogs v pomere 1:3. „Vo finálovom zápase sme sa nedokázali presadiť pred súperovou bránou, čo rozhodlo. Vieme teda na čom ďalej musíme pracovať.“

 

Pred turnajom však na Slovensku zaujala správa o prípadnej spolupráci s fínskym trénerom Ilkkom Lehtinenom. A práve v Prahe sa obaja tréneri spolu stretli po prvý raz. „No tak mne naša spolupráca dala veľmi veľa nových nápadov, postrehov a možností, ako zlepšiť našu hru. Chlapci mali problémy s tým, že Ilkka rozpráva po anglicky, ale snáď sa to časom zlepší. Podľa môjho názoru by pokračovanie v ďalšej spolupráci s ním, bolo veľmi prínosné. Snažil sa dopĺňať systém hry, aby bola naša hra jednoduchšia a viac organizovaná,“ uzavrel kouč Marek Onderko.

 

V Prahe sa presadili aj dievčenské družstvá z Nemšovej, čo už býva tradíciou. V kategórii G 12 sa dostali Nemšovanky do finále, v ktorom nestačili na švajčiarsky Zug United a prehrali tesne 2:3. Víťazkami kategórie G 14 sa však už stali dievčatá z Nemšovej, pretože vo finále zdolali švédsky Landvetter IBK Wings 3:2 po samostatných nájazdoch.

 

V kategórii B 17 sa podarilo dostať chlapčenskému výberu Fat Pipe Maskantje Juniors do semifinále, v ktorom prehrali so švédskym Team Zonefloorball 0:6.



Odoberajte newsletter