Slovenský florbal môže zažiť veľký vzostup, myslí si Rýpar

Reprezentácia mužov dosiaľ iba raz na majstrovstvách sveta prenikla do najlepšieho okteta. Ešte v roku 2012 Slováci elitnú osmičku uzatvárali. Momentálny cieľ je sa v nej dlhodobo usadiť. Český florbalista Josef Rýpar si aj na základe skúsenosti z nedávneho Federálneho derby 2020 (4.-5. septembra) myslí, že by to v blízkej budúcnosti nemal byť problém.

 

Rýpar patrí v súčasnosti medzi najlepších florbalistov v Českej republike, pred sezónou 2020/2021 podpísal zmluvu so švédskym Linköpingom. Svoje kvality potvrdil aj v priateľskom dvojzápase proti Slovensku, v piatok strelil jeden gól a v sobotu sa blysol hetrikom. Práve 27-ročný útočník si myslí, že slovenský florbal čaká svetlá budúcnosť.

„Zápasy, ktoré boli pôvodne naplánované proti Fínsku a Švajčiarsku, by nás asi preverili trochu lepšie, ale Slovensko má v poslednej dobe solídnu kvalitu aj vďaka tomu, že prišiel Radomír Mrázek. Je to jeden z top trénerov a vyrástlo pod ním veľa hráčov vo Vítkoviciach, takže ja si myslím, že slovenský florbal môže zažiť veľký vzostup. Určite na to majú. Sú tam šikovní chlapci, ktorí hrajú českú superligu, takže ja im dávam niekoľko rokov a budú schopní konkurovať ešte viac,“ vyjadril svoju predpoveď Josef Rýpar pre web Českého florbalu.

Pozrel sa aj na rozdiely medzi piatkovým (1:6) a sobotňajším (3:10) zápasom. „Ja osobne som sa v piatok cítil trochu unavený. Možno to bolo aj tým, že sme mali náročnejší program. V sobotu sa mi hralo o dosť lepšie. Tie prvé zápasy väčšinou bývajú také, Slovensko ešte fyzicky môže a my sme trošku unavení, aj keď aj súper mal nejaké tréningy. V prvom dueli boli Slováci na pozíciach, kde mali byť, my sme sa trošku trápili so streľbou a nejakými súbojmi. Bolo to každopádne vyrovnané, my sme odskočili až niekedy v druhej tretine,“ povedal.



Odoberajte newsletter