Spišiaci ukoristili v Sabinove bod

Finálová séria prvej ligy mužov má vyrovnaný priebeh. O priamy postup do extraligy a miestenku v baráži sa stretli „Predátori“ zo Sabinova a Spišská Nová Ves. Úvodný súboj vyhrali Spišiaci, no v odvete doma zabral Sabinov a vyrovnal tak stav série na 1:1. Teraz sa zápasy sťahujú na Spiš.

 

Prvé finále vyšlo lepšie hosťom zo Spišskej Novej Vsi, ktorí dokázali zvíťaziť 9:7 a položili tak základný kameň k úspechu. V tomto súboji mali streleckú taktovku v rukách predovšetkým dvaja hráči. Spišiak Erik Rády rozobral Sabinov až šiestimi gólmi a kontroval mu domáci Jozef Kríš, ktorý zaťažil konto hosťujúceho brankára štyrmi presnými zásahmi. Pred finálovým víkendom v Sabinove sme si stanovili jasný cieľ a to uchmatnúť ich domácu neporaziteľnosť aspoň v jednom zápase čo sa nám v sobotu podarilo. Podali sme výborný kolektívny výkon, ktorý sa v konečnom zúčtovaní ukázal na konečnom výsledku.. Po sobotňajšej prehre si Sabinovčania nemohli dovoliť druhé zaváhanie v rade. V odvetnom zápase to bolo jasne vidieť, boli sústredenejší a góly im padali prakticky z každého rohu ihriska. Bohužiaľ, my sme nepodali svoj štandardný výkon a neboli sme dostatočne koncentrovaní na zápas. Séria je vyrovnaná a veľmi sa tešíme na domáce súboje. Taktiež by som chcel poďakovať naším fanúšikom, ktorí nám v Sabinove vytvorili domácu kulisu,“povedal kapitán Spišiakov Libor Koczka.

 

V nedeľu nepustili „Predátori“ Spišiakov ani raz do vedenia a zápas dotiahli do konečného víťazstva 10:6. „Úvod prvého stretnutia sme nezačali práve najlepšie. Hoci sme viedli, tak súper dokázal do záveru tretiny vyrovnať stav. Druhá a tretia tretina boli z našej strany plné chýb v obrane a útoku, následkom čoho súper získaval lopty takpovediac zadarmo. Spišiaci boli rýchli a každú našu chybu v obrane trestali gólom. Šťastie nám neprialo a tak súper zaslúžene zvíťazil. Pred druhým zápasom sme sa zišli v kabíne a povedali si, čo sme nezvládli. Nastavili sme si taktiku a upozornili na chyby z predošlého dňa. Od úvodu sme mali zápas v našich rukách a viedli sme skoro vždy o dva góly, čo nám dávalo pokoj na hokejky, ale aj v samotnej hre. Musím pochváliť chlapcov za prístup k povinnostiam a dodržiavanie taktických pokynov. Brankár podal dobrý výkon a obrana spolu s útočníkmi fungovala podstatne lepšie. Na sociálnej sieti sa písalo, že sabinovskí Predátori si nevedeli dať rady s Rádym! Ale v nedeľu si sabinovskí chlapci dali rady nielen s Rádym, ale aj s celým mužstvom. Chcem sa poďakovať hlavne fanúšikom, ktorí vytvorili perfektnú atmosféru, a rozhodcom, ktorým sa tieto náročné finálové zápasy podarilo spravodlivo rozhodovať. Ako domáci, tak aj fanúšikovia súpera, boli skvelí a povzbudzovaním hnali svoje tímy k lepším výkonom. Boli to veľmi pekné a napínavé stretnutia,“ povedal tréner Sabinova Richard Hraško.

 

Výsledky finále prvej ligy mužov:

 

1 – Finále – sobota 25. 3. 2017:

 

FbC Predator Sabinov – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves 7:9 (2:2, 2:1, 3:6)

 

2 – Finále – nedeľa 26. 3. 2017:

 

FbC Predator Sabinov – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves 10:6 (3:1, 4:3, 3:2)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter