Trenčania zatiaľ s čistým štítom

Baráž o účasť v extralige juniorov aj v nasledujúcej sezóne je v plnom prúde. Jediným tímom, ktorý počas víkendu bodoval naplno je FBK AS Trenčín, ktorý sa usadil na čele tabuľky. Do extraligy postúpia štyri zo šiestich účastníkov baráže. Extraligové skúsenosti v nej majú dve družstvá a to Meteníci Likavka a FbO Florpédo Bratislava.

 

FBK AS Trenčín odštartoval naozaj famózne a doma rozdrvil extraligovú Likavku 20:8. V druhom súboji so Zvolenom už Trenčania nedali toľko gólov, no šesť presných zásahov im stačilo na výhru 6:5.

 

Likavka prehrala aj druhý zápas vonku, tentoraz v Modre s bratislavským Florpédom 3:4. Práve Florpédo otváralo baráž proti Mútnemu a družstvá sa rozišli zmierlivo po remíze 7:7. „Zápasy boli náročné, pretože sme nenastúpili v optimálnej zostave. V prvom zápase sme nevedeli o súperovi takmer nič, chceli sme im vnútiť od začiatku našu hru a vytvárať na sústavný tlak, aby sme ich donútili robiť chyby, avšak opak sa stal pravdou práve „oravské sršne“ na nás vyleteli a dostávali nás oni pod tlak. Z toho súperi vyťažili tri góly a my sme pristúpili striedaniu brankárov. Postupne sme hru vyrovnali a podarilo sa nám aj dorovnať skóre. Remíza však bola pre oba tímy zaslúžená. Proti Likavke bol zápas odlišný v tom, že prakticky celý čas sme sa snažili tvoriť hru a súper hrozil z nebezpečných protiútokov. Počas zápasu sme si vytvorili pomerne veľa šancí na strelenie gólu, ale nakoniec v bráne hostí skončili iba štyri. Už prvé dva zápasy naznačili, že nás čakajú náročné stretnutia a tuhý boj o zotrvanie v extralige juniorov,“ povedal tréner Florpéda Peter Pavlovský.

 

Mútne remizovalo aj v druhom zápase, ktorý odohrali proti Tsunami Záhorská Bystrica. Tsunami má po víkende na svojom konte len spomínaný bod, pretože ešte v sobotu chlapci zaváhali so Zvolenom, ktorému podľahli 5:6.

 

Výsledky baráže extraligy juniorov:

 

1. kolo – sobota 11. 3. 2017:

 

FBK AS Trenčín – Meteníci Likavka 20:8 (5:0, 7:1, 8:7)

 

FbO Florpédo Bratislava – TJ FBK Hornets Mútne 7:7 (1:3, 1:1, 5:3)

 

ŠK 1. FBC Zvolen – Tsunami Záhorská Bystrica 6:5 (2:1, 0:2, 4:2)

 

2. kolo – nedeľa 12. 3. 2017:

 

ŠK 1. FBC Zvolen – FBK AS Trenčín 5:6 (1:0, 3:2, 1:4)

 

Tsunami Záhorská Bystrica – TJ FBK Hornets Mútne 6:6 (2:4, 2:1, 2:1)

 

FbO Florpédo Bratislava – Meteníci Likavka 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

 

Tabuľka po 2. kole:



Odoberajte newsletter