Už zajtra štartuje extraliga juniorov!

Porciu jedenástich zápasov nám počas najbližšieho víkendu ponúkne extraliga juniorov, ktorá tak odštartuje sezónu 2020/2021. Jediný súboj a to prvého kola medzi bratislavským Snipers a žilinskými „kobylkami“ je preložený na utorok 15. septembra. Paradoxne sa bude hrať len v troch mestách (Košice, Trenčín a Bratislava), pretože mestské dvojičky štartujú spoločne v domácom prostredí.

 

Svoje prostredie budú chcieť využiť košické celky ATU s Florkom, ktoré privítajú Nováčika zo Žiaru nad Hronom a posledný tím z predošlej sezóny FBC Páv Piešťany. Získajú konečne nejaké body v novom ligovom ročníku „Pávi“ z kúpeľného mesta? „To, či sme pripravení na aktuálny ročník o niečo lepšie, ukážu až samotné zápasy v lige. Jedna vec je naša predstava, druhou je však realita v zápasoch. Minulá sezóna pre nás ako nováčika nedopadol tabuľkovo a bodovo dobre, avšak boli tam duely, kde z našej strany boli odohrané kvalitne a v niektorých z nich sme po bodoch siahali. Lepší štart v lige v tomto ročníku sme si ani nemohli priať. Oba tímy z Košíc sú nesmierne kvalitné ale kde získavať ďalšie skúsenosti, ak nie proti silným súperom? Kvalitný súper vždy posunie toho papierovo slabšieho vpred. Aspoň ja osobne to tak vnímam. Sľubujem si z našej strany obetavosť, nasadenie, zdravú ctižiadostivosť, férovosť a kvalitu z oboch strán,“ povedal tréner FBC Páv Piešťany Ivan Kollár.

 

Aj v meste pod hradom Matúša Čáka sa odohrajú celkom štyri stretnutia. 1. FBC ale aj AS Trenčín hostia v domácom prostredí Modru a Záhorskú Bystricu. FBC je posledným víťazom súťaže, čiže budú na hráčov kladené opäť tie najvyššie nároky. Prioritou trénerov asi bude aby vekom ešte junior Tomáš Kvasnica hral za áčko mužov. „Som zaraďovaný do áčka, no musím podávať tak ako ostatní kvalitné výkony. Rozdiel v oboch súťažiach je ale keď hráme juniorský zápas s kvalitným súperom tak je to celkom podobné ale hlavne je to o niečo pomalšie. Čo sa týka najbližších súperov, určite ich nemienime podceniť, no musíme sa dokázať koncentrovať počas celého zápasu a podať dva dobré výkony,“ prezradil slovenský reprezentant a hráč 1. FBC Florbal Trenčín Tomáš Kvasnica

 

V hlavnom meste sa odohrajú len tri duely. Dva z nich absolvuje nováčik ŠK Lido Prírodovedec, ktorý sa teší na štart a ich protivníkom budú nováčik z Púchova a Grasshoppers Žilina. „Chlapci sa na extraligové zápasy veľmi tešia. Ako nováčik súťaže nemáme nejaké veľké ciele, avšak prvé dvojkolo nám dúfam ukáže zrkadlo, že na čom sme. S Púchovom sme sa stretli už minulý týždeň na turnaji v Trenčíne a v tomto zápase by sme mali byť mužstvom, ktoré bude diktovať hru a tempo zápasu. Verím, že kvalitu pretavíme aj do gólov. Grasshoppers je v tejto súťaži každoročne ašpirant na titul. Predpokladám, že tomu nebude inak ani tento rok, avšak v domácom súboji sa s nimi nechystáme prehrať,“ povedal slová do bitky tréner ŠK Lido Prírodovedec Patrik Paulikovič.

 

Snipers svoj zajtrajší duel s „kobylkami“ odložil na utorok a tak si zahrá len v nedeľu proti FBK Púchov. 

 

Program všetkých zápasov aj neskoršie výsledky nájdete TU.



Odoberajte newsletter