V druhom meraní síl Česi jasne lepším tímom

Odvetný súboj slovenskej reprezentácií mužov proti Čechom nevyšiel podľa predstáv. Domáci tím nedal našim chlapcom šancu a zvíťazil 13:2. S tak kvalitným súperom sa však nedá uhrať dobrý výsledok každý deň.

 

Presne ako pred súbojom predpokladal kapitán slovenského tímu Lukáš Řezanina sa aj začal úvod odvetného zápasu: „Česi boli nahnevaní a očakávali sme, že na nás vyletia, čo sa aj potvrdilo.“ A veru na začiatku štvrtej minúty viedli Česi v Mladej Boleslavi nad našim výberom 2:0. Zo samostatného nájazdu znížil Jakub Talarovič, no vzápätí dostali príležitosť samostatného nájazdu aj domáci reprezentanti a bolo 3:1. Tesne pred prvou sirénou ešte stihli Česi zvýšiť svoj náskok na rozdiel troch gólov.

 

Druhá tretina sa odohrávala v réžii domáceho tímu, najmä však hluché tri minúty, ktoré sa začali vylúčením Lukáša Řezaninu. Český tím využil presilovku a počas veľmi krátkeho času skórovali naši súperi celkom trikrát. Do šatní sa tak odchádzalo za stavu 9:1.

 

Ani v záverečnej časti hry Česi nepoľavili a opäť v úvode dvakrát skórovali. Slováci sa presadili ešte jeden raz, no až počas poslednej minúty, keď na 2:12 znížil Lukáš Mráz. Domáci mali ešte posledné slovo a zásluhou Filipa Langera uzavreli skóre – 13:2. Súboj sa strelecky vydaril Davidovi Šimekovi, ktorý nášmu tímu strelil štyri góly a výrazne sa podieľal na vysokej prehre slovenského tímu. „Tak ako v úvodnej tretine prvého zápasu ani tentoraz sme nedokázali proti Čechom premieňať šance. Navyše sme inkasovali po každej jednej chybe, ktoré súperi tvrdo trestali. Kvalitné zápasy s českou reprezentáciou nám potvrdili, na čom musíme ešte do kvalifikácie zapracovať. Je to najmä obranná činnosť a sústrediť sa na premieňanie gólových príležitostí. Ak budeme v budúcnosti hrávať takéto zápasy častejšie, nemusíme sa obávať kvalifikačných turnajov,“ povedal po zápase tréner slovenskej reprezentácie Petr Koutný.

 

Česko – SLOVENSKO 13:2 (4:1, 5:0, 4:1)



Odoberajte newsletter