V Malackách sa potili budúci reprezentanti

Aj napriek vysokým horúčavám a sťaženým podmienkam sa dnes v Malackách zišli adepti pre juniorskú reprezentáciu, ktorá pod vedením trénerov Petra Koutného a Mareka Onderka začala jednodňové výberové sústredenia.

 

Do športovej haly Malina prišlo 22 hráčov a štyria brankári. „Ako pred dvomi rokmi som na začiatku výberov vždy trocha sklamaný. Nie však z prístupu hráčov, ale z ich schopností. Napokon po dvoch rokoch tvrdej driny sa nám dúfam opäť podarí zložiť kvalitných hráčov, ktorí vytvoria skvelú partiu. Tá je veľmi dôležitá. Je to však psychicky náročná práca,“ povedal tréner juniorky Petr Koutný, ktorý zostal trochu zaskočený z reakcie niektorých klubov v súvislosti so zaslaním zoznamu hráčov pre účely vytvorenia nového reprezentačného družstva. „Nepáči sa mi komunikácia niektorých klubov, ktoré nám namiesto zoznamu hráčov odporúčali, aby sme skúšali hráčov jedného klubu a ich z toho vynechali. Je to ješitné správanie sa, ktoré neposúva spoluprácu a ani slovenský florbal vpred.“

 

Generácia, ktorá pre Slovensko vybojovala na poslednom šampionáte vo švédskom Helsingborgu v kategórií juniorov historicky najlepšie umiestnenie – piate miesto je fuč. Zostali len dvaja hráči a to Michal Dudovič a Michal Miške. Tréneri tak musia doplniť káder až o šestnásť hráčov a dvoch brankárov. „Na skusoch sme však v predchádzajúcej príprave mali niekoľko chlapcov, ktorí prichádzajú do úvahy a vieme o nich. Skladba tímu však nie je len o top hráčoch ale je to určitá chémia, ktorá musí fungovať. Namiešať to však nie je vôbec jednoduché,“ dodal Koutný.

 

Zajtra nasleduje sústredenie v Košiciach a v pondelok v Prešove. Pokračovať sa bude v piatok v Trenčíne. V sobotu sa noví hráči zídu v Dolnom Kubíne a kolotoč výberov sa uzatvorí v nedeľu v Žiline. Tréneri skladajú tím pre svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v roku 2017 vo švédskom Växjö. Zloženie našej skupiny je okrem Slovenska čisto severské. Chlapci si zahrajú proti domácemu Švédsku, ktoré v tomto roku vybuchlo a po prvý raz v histórií nezískalo žiadnu medailu. Ďalej nás preveria úradujúci majstri sveta Fíni a nováčik, ktorý bude mať zrejme silný ročník – Dánsko. Želáme trénerom šťastnú ruku pri výberoch!



Odoberajte newsletter