Vo finále Sabinov so Spišiakmi

Prvá liga mužov ako prvá spoznala svojich finalistov. Sú nimi FbC Predator Sabinov a Young Arrows Spišská Nová Ves. Víťaz finále sa priamo prebojuje do najvyššej súťaže extraligy a zdolaný tím si zahrá baráž proti FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina.

 

Sabinov cestoval počas víkendu do hlavného mesta, kde ich čakal náročný súper z Bratislavy. Snipers prehrával v sérií 0:2 na zápasy a tak jeho hráči museli v sobotu uspieť ak chceli živiť nádej na finálovú účasť. V dobrom a kvalitnom súboji mali lepší úvod hostia, ktorí viedli po prvej tretine 3:1 a dvojgólový náskok držali aj po druhej časti hry. Snipers v závere zvýšil úsilie, čo prinieslo vyrovnanie na 7:7, no po 18 sekundách domáci v poslednej minúte inkasovali K. O. a Sabinov sa tešil z víťazstva 8:7. „Séria bola pekná a náročná. Postúpilo lepšie pripravené družstvo. Náš tím má za sebou ďalšie neúspešné play-off a preto musíme ešte tvrdšie na sebe pracovať. Sabinovu držím palce, nakoľko si myslím, že tento klub má byť súčasťou mužskej extraligy ako z herného, tak aj z ľudského hľadiska. V závere by som chcel ešte poďakovať všetkým svojim hráčom za túto sezónu,“ zhodnotil tréner Snipers Bratislava Darius Siheľský. Väčší dôvod na spokojnosť mal hosťujúci tréner Sabinova Richard Hraško„Na tretí zápas sme sa poctivo pripravovali počas posledných tréningov. Skúšali sme rôzne varianty na prechod do útoku a prelomenie obrany súpera. Musím povedať, že sa to vyplatilo. Spočiatku sme čakali, čo na nás bude súper hrať a s akou taktikou tentoraz Snipers vyrukuje. Tento súboj so bol jedným z pekných športových zážitkov určite nielen pre mňa, ale aj pre divákov. Do poslednej minúty sa hralo v plnom nasadení. Chcem pochváliť nielen mojich zverencov, ale aj hráčov Snipers, za veľmi peknú sériu. Nechýbala v nej taktika, bojovnosť, tímovosť a hlavne to srdiečko. Je naozaj pekné sledovať hráčov ako sa snažia podávať tie najlepšie výkony. Ako sa vraví, vyhrať môže len jeden a ja som rád, že sa to podarilo práve nám. Ale poklona patrí aj súperovi za ich výkon.“

 

Druhé semifinále sa odohralo na štyri zápasy. Trnavčania, ktorí privítali Spišskú Novú Ves mali rovnako ako Snipers nôž na krku a potrebovali vyhrať. V sobotu sa im to aj podarilo a zdolali Spišiakov jednoznačne 13:6. Nedeľa však už bola viac v réžií Spišiakov. Od začiatku si vytvorili náskok, ktorý postupne zveľaďovali a nakoniec uhrali víťazstvo 7:6. Zásluhu na ňom mal predovšetkým Erik Rády, ktorý strelecky exceloval a Trnave zavesil päť gólov.

 

Výsledky semifinále prvej ligy mužov:

 

3 – Semifinále – sobota 18. 3. 2017:

 

Snipers Bratislava – FbC Predator Sabinov 7:8 (1:3, 3:3, 3:2), konečný stav série 0:3

 

FBC 11 Trnava – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves 13:6 (5:1, 7:4, 1:1)

 

4 – Semifinále – nedeľa 19. 3. 2017:

 

FBC 11 Trnava – Floorball club Young Arrows Spišská Nová Ves 6:7 (1:2, 2:4, 3:1), konečný stav série 1:3


Ďalšie články


Odoberajte newsletter