Z DIÁRA PREZIDENTA SZFB: Do florbalových aktivít sa zapoja aj deti prvého stupňa ZŠ

Na poslednom stretnutí so štátnym radcom pre školský šport ministerstva školstva SR Pavlom smutným v kancelárii štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára a v spoločnosti zástupcov Slovenského zväzu florbalu pánov Miroslava Kunšteka a Ľuboša Sarnovského, dospeli s prezidentom SZFB Martinom Kopejtkom k záveru, že do florbalových školských súťaží v novom školskom roku sa zapoja aj deti prvého stupňa Základných škôl.

 

„Poslaním postupovej súťaže do celonárodného finále Super Florbal Cup pre žiakov a žiačky druhého stupňa ZŠ a SŠ je ponúknuť možnosť zážitkovo vyskúšať si výkonnostný šport s možnosťou jeho prepojenia s florbalovými klubmi. Poslaním nepostupovej súťaže Super Florbal Kids, je priblížiť šport a teda florbal, hravou a zábavnou formou so zameraním na všestranný pohybový základ chlapcov a dievčat prvého stupňa ZŠ,“ povedal prezident SZFB Martin Kopejtko.

 

Spolu do školských súťaží plánuje SZFB zapojiť až osem kategórii:

- 1.a 2. ročník ZŠ mix, súťaž v reťazci pohybových zručností (počas Mikuláša a Veľkej noci)
- 3. a 4. ročník ZŠ mix v prípravnej hre 3+1 (počas Mikuláša a Veľkej noci)
- 5. až 7. ročník chlapci ZŠ
- 5. až 7. ročník dievčatá ZŠ
- 7. až 9. ročník chlapci ZŠ
- 7. až 9. ročník dievčatá
- SŠ žiaci
- SŠ žiačky

 

„Pevne verím, že sa nový školský rok podarí na školách bezproblémovo začať a rovnako je našim spoločným želaním vrátiť aj florbal do školských telocviční a rozbehnúť školské súťaže,“ povedal prezident SZFB.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter