Z DIÁRA PREZIDENTA SZFB: Úspešné rokovania prebehli od Galanty až po Oravu

Stretnutia sa so zástupcami florbalových klubov a vedením miest a obcí pokračuje aj počas letných mesiacov. Ústrednou témou uskutočnených stretnutí v Galante s primátorom Petrom Paškom, starostom Nižnej Ing. Jaroslavom Rosinom a primátorom Dolného Kubína Ing. Jána Prílepka, bola pomoc a podpora mesta miestnym florbalovým klubom a súčasne hľadanie vhodnej lokality, spôsobov a potrieb realizácie výstavby tréningovej haly v týchto mestách.

 

„V mestách, v ktorých kluby dlhodobo kvalitne pracujú s mládežou, si zaslúžia aj vhodné zázemie. Školské telocvične sú už rozmerovo nepostačujúce a rozvoj florbalu v kluboch vo vyšších vekových kategóriách je tak limitujúci. Veľmi ma teší záujem vedenia miest, ich náklonnosť a ich ochota participovať na projekte výstavby a skvalitnení športovej infraštruktúry,“ povedal prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko.

 

Súčasťou návštev bola aj obhliadka priestorov na letnú propagáciu florbalu, ktorá v niektorých mestách odštartovala hneď v úvode leta. Ďalšou plánovanou zastávkou počas mesiaca júl, by mali byť tentoraz Spišská Nová Ves a Kysucké Nové Mesto.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter