Základná časť korisťou Nemšovej. Nadstavba odštartuje na Troch kráľov

Posledné zápasy roka a zároveň koniec základnej časti má za sebou najvyššia ženská súťaž. Hyundai Extraliga sa po novom roku preklenie do nadstavbovej časti.

Víťazkami 14 kolovej základnej časti sa stali hráčky Nemšovej, ktoré po generačnej výmene v kádri kráčajú sezónou s pokorou. Záverečný zápas roka bol pre Nemšovú víťazný, keď zdolali Spišskú Novú Ves na jej pôde a v tabuľke pred ňou skončila s náskokom dvoch bodov. 

Hyundai Extraliga bude pokračovať sviatočným kolom 6. januára a tímy budú rozdelené do dvoch nadstavbových skupín A a B. Nemšová zatiaľ prehrala v sezóne len trikrát a podľa slov Denisy Papiernikovej v tíme nevedeli, čo od nej môžu očakávať. 

"Čo sa týka základnej časti, vstupovali sme do nej s obrovskou pokorou. Po minulej sezóne nastala menšia generačná obmena a preto sme tak úplne nevedeli čo od celej sezóny očakávať. Išli sme od zápasu k zápasu a nakoniec vyhrali celu základnú časť. Je to pre nás výborná spätná väzba za všetko to úsilie. Nielen počas letnej či zimnej pripravy, ale aj počas každého jedného zápasu sme sa snažili so seba vyžmýkať úplné maximum."

Šláger kola medzi Spišskou Novou Vsou a Nemšovou o výhru po základnej časti priniesol zaujímavý duel, počas ktorého boli vo vedení stále hráčky Nemšovej. Pokračuje Denisa Papierniková.

"Náš posledný zápas, ktorý sa odohrával na vzdialenom východe bol hlavne po fyzickej stránke veľmi náročný a v skutku vyrovnaný. Do prvej tretiny sme aj napriek pár absenciám vstúpili veľmi dobre a súpera sme nepúšťali do vyložených šancí. V druhej tretine sa začala predvedená hra vyrovnávať. V tretej tretine na nás hráčky spišskej vyvíjali tlak, ktorý sme však ustáli a pridali ešte nejaké góly. V závere sme tento vypracovaný nádskok udržali a mohli sa tešiť z výhry. Ďakujeme hráčkam Spišskej novej vsi za výborný duel." 


Sviatočná prestávka padne vhod a po nej už bude na programe nadstavba, ktorá rozhodne o tom, kto postúpi priamo do semifinále a kto bude musieť bojovať v štvrťfinálových dueloch. A ako ju využijú víťazky základnej časti? 

"Sviatočnú prestávku určite využijeme na menší oddych, nazbieranie nových síl a samozrejme na nás tradičný vianočný zápas proti našim fanúšikom. Na ďalšiu časť sezóny sa veľmi tešíme. Budeme pokračovať v nastavenom trende a to hrať s pokorou a baviť sa florbal. Pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme sa snažiť, aby naša forma gradovala a boli sme plne pripravené na play off." uzavrela Denisa Papierniková, ktorá aj túto sezónu patrí k oporám svojho tímu. 


Najproduktívnejšou hráčkou súťaže je priebežne Laura Chúpeková z Kysuckého Nového Mesta s 33 bodmi. Papiernikovej patrí 9. miesto s 22 bodmi a je tak druhou najproduktívnejšou hráčkou Nemšovej po Timey Kulovej. 

Hyundai Extraliga pokračuje na Troch kráľov aj na YouTube 2M media - zápasy sledujte tu

Program nájdete TU


Súvisiace články


Odoberajte newsletter