Žilinské „Kobylky“ dobre naštartovali

Rozbehla sa aj súťaž prvej ligy mužov, v ktorej sa predstavili dvaja nováčikovia a taktiež dvaja bývalí extraligisti. Zatiaľ čo košický Žltý Sneh zaváhal s Detvou, Grasshoppers Žilina v oboch víkendových súbojoch dokázal zvíťaziť.

 

Žilinské „Kobylky“ majú za sebou dobrý štart do sezóny, hoci mali za súperov družstvá z druhej polovice tabuľky predchádzajúceho ligového ročníka. V sobotu doma Žilina zdolala Dubnicu vysoko 15:3 a na druhý deň zvíťazil Grasshoppers v Púchove 8:6. „Po viacerých odchodoch počas poslednej sezóny a po jej skončení, do novej sezóny vstupujeme s výrazne obmeneným zložením tímu. Družstvá v prvej lige sú pre nás trošku neznámou a nevedeli sme čo od ktorého tímu môžeme čakať,“ povedal hrajúci tréner FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina Marián Galovič a k odohratým zápasom doplnil: „Súboj s Dubnicou sa niesol v našej réžii, hoci sme sa dokázali po prvý raz presadiť až v trinástej minúte. Neskôr sme zvýšili tempo, čím sme definitívne zlomili odpor húževnatého súpera, ktorý sa snažil vychádzať len do brejkových situácií. Naše víťazstvo je zaslúžené a s výkonom nových hráčov v značnej časti zápasu som spokojný. Púchov má rýchlych a mladých hráčov, no kombinačnou hrou sme sa im dokázali vyrovnať. Naša strelecká neefektívnosť však držala súpera v zápase. Postupne sme sa dostali do štvorgólového náskoku, no našim poľavením, prispôsobením sa hre súpera, hre jeden na jedného sme dovolili súperovi sa dostať späť do zápasu, ktorý bol dramatický až do konca. Som však rád, že sme zápas doviedli do víťazného konca aj napriek vôbec nie ideálnej hre.“

 

Druhým tímom s extraligovými skúsenosťami je Žltý Sneh Košice. Východniari dokázali zvíťaziť 6:2 nad nováčikom zo Zvolena, no v Detve podľahli družstvu Joxers 7:9. „Boli to dva úplne odlišné zápasy. Vo Zvolene sme prakticky držali loptu na hokejkách po celý čas a aj keď sme sa prvé dve tretiny nevedeli strelecky presadiť, až na jednu výnimku, vedeli sme že góly začnú padať a tak sa aj stalo. Nebol to očakávaný výkon z našej strany, ale treba pozdvihnúť výkon nášho brankára Juraja Šašalu, ktorý inkasoval iba dva góly a odchytal solídny zápas. V Detve sme očakávali náročnejší duel, keďže si chlapcov pamätáme z predchádzajúceho obdobia. Hra sa dosť kúskovala, čo nepomáhalo nášmu hernému štýlu, ktorý sa snažíme praktikovať. Náš prechod bol pomalý a neúčinný, a nevytvárali sme si dostatok vyložených šancí. V podstate sme celý zápas iba doťahovali a to nepôsobí pozitívne na psychiku. Navyše sme inkasovali gól na 8:7 dvadsať sekúnd pred koncom, ale treba podotknúť, že tento gól nebol hlavným dôvodom prečo sme zápas prehrali. Sezóna je iba na začiatku a nič iné nám neostáva ako ďalej usilovne pracovať na hre, ktorú chceme v tejto sezóne predvádzať,“ zhodnotil hrajúci tréner Žltého Snehu Košice Martin Samek.

 

Detva zdolala aj Red Wings Košice, ktorý je druhým nováčikom prvej ligy v pomere 11:2. Bez prehry je aj FBC 11 Trnava, ktorá vyhrala nad Topoľčanmi 5:4 a chlapci sa tešili z výhry 8:3 aj v Partizánskom. Bez prehry je ešte bratislavský Snipers, ktorý v sobotu zvíťazil 12:6 nad Harvardom Partizánske, no bod po remíze 6:6 stratili v Topoľčanoch.

 

Výsledky prvej ligy mužov:

 

1. kolo:

 

DTF team Detva Joxers – FBC Red Wings Košice 11:2 (2:0, 6:0, 3:2)

 

Meteníci Likavka – FBK Púchov 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – ŠK Victory Stars Nová Dubnica 15:3 (3:0, 6:0, 6:3)

 

Snipers Bratislava – FBK Harvard Partizánske 12:6 (6:0, 2:3, 4:3)

 

ŠK 1. FBC Zvolen – Žltý Sneh Košice 2:6 (0:1, 2:0, 0:5)

 

FBC 11 Trnava – FbO Žochár Topoľčany 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)

 

2. kolo:

 

ŠK Victory Stars Nová Dubnica – Meteníci Likavka 4:5 (0:2, 1:1, 3:2)

 

FBK Harvard Partizánske – FBC 11 Trnava 3:8 (2:3, 1:4, 0:1)

 

DTF team Detva Joxers – Žltý Sneh Košice 9:7 (3:1, 3:3, 3:3)

 

FBK Púchov – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 6:8 (1:2, 2:5, 3:1)

 

FbO Žochár Topoľčany – Snipers Bratislava 6:6 (3:1, 1:2, 2:3)

 

Zápas ŠK 1. FBC Zvolen – FBC Red Wings Košice odohrajú 10. septembra 2017.

 

Aktuálna tabuľka po 2. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter