Zopakuje sa repríza minuloročného finále

V extralige juniorov sa počas víkendu ukončili semifinálové série. V sobotu postúpili do finále úradujúci majstri FK ATU Košice cez košické Florko a žilinské „Kobylky“ po domácom zaváhaní prešli do finále cez bratislavský Snipers.

 

V košickom derby to spočiatku vyzeralo, že si hráči Florka minimálne o jeden zápas predĺžia sezónu. Nad FK ATU totiž v treťom semifinálovom súboji vyhrávali 6:2. Čo však nachystali majstri do poslednej tretiny sa len tak často v semifinálových dueloch nevidí. ATU vyhralo tretiu časť hry vysoko 8:0 a celý zápas 10:6, čím uzavreli sériu na konečných 3:0.

 

Väčšia dráma sa čakala v bratislavskom kraji. Snipers v úvodnom dvojzápase potrápil vicemajstrovskú Žilinu a za stavu 1:1 na zápasy preklopil sériu na Západ. „Kobylky“ však oba súboje zvládli a nad Snipers vyhrali 7:3 a 9:3, čím si zabezpečili postup do finále. V prvom súboji sme inkasovali v krátkom slede hlúpe góly a aj napriek malému "comebacku" do zápasu sa nám v druhej tretine nepodarilo dorovnať a bohužiaľ chlapci nepodali výkon hodný semifinále. Včera to už bol koncentrovanejší výkon z našej strany. Chlapcom nemôžem uprieť snahu, no spravili sme niekoľko individuálnych chýb, ktoré súper tvrdo trestal. V oboch zápasoch sa ukázala rozdielová prvá lajna Žiliny. Nebudeme sa ale vyhovárať, sme radi že Žilina hrala v plnej sile a dokázali sme s nimi odohrať vyrovnanú partiu,“ povedal tréner Snipers Bratislava Tomáš Chvála.

 

Výsledky semifinále extraligy juniorov:

 

3 – Semifinále – sobota 18. 3. 2017:

 

FbO Florko Košice – FK ATU Košice 6:10 (4:2, 2:0, 0:8)

 

Snipers Bratislava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 3:7 (0:3, 3:2, 0:2)

 

4 – Semifinále – nedeľa 19. 3. 2017:

 

Snipers Bratislava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 3:9 (1:2, 1:5, 1:2)



Odoberajte newsletter