Aj florbalisti sa zapojili do dobročinného behu

V nedeľu sa uskutočnilo dobročinné bežecké podujatie Wings for Life. Zúčastnilo sa ho 184 236 bežcov zo 195 krajín. Na Slovensku sa zapojilo viac 2 000 športovcov. V štartovom poli nechýbalo ani viacero florbalistov.

 

Rovnako ako predchádzajúci ročník, i tento rok podujatie poznačili hygienické opatrenia. „Pokojne môžeme povedať, že behal celý svet a Slovensko spolu s ním. V Bratislave, Piešťanoch, Nitre, Vysokých Tatrách, ale aj v ďalších mestách a dedinách, na hrádzach, v parkoch či okolo jazier. Zapojili sa jednotlivci, celé rodiny, partie kamarátov, vozičkári, športovci aj ambasádori. Všetci o 13.00 hod. vyštartovali pre s aplikáciou Wings for Life World Run a podporili tak dobrú vec,“ píše sa na webe Red Bullu, ktorý je partner podujatia.

 

Celý výťažok zo štartovného pôjde na výskum liečby poranení miechy. Spolu s darmi organizátori vyzbierali dovedna 4,1 milióna eur. Na behu sa zúčastnilo aj viacero známych športovcov – vodní slalomári Jakub Grigar a Jana Dukátová, motocyklista Štefan Svitko či bežec Gabriel Švajda. Nechýbali však ani florbalisti. Pre dobrú vec bežal napríklad brankár extraligového FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina Samuel Hazucha.

 

„Už počas prvej vlny pandémie som začal cvičiť podľa pána Maroša Molnára, ktorý uverejňoval tréningy na sociálnych sieťach, no raz som zachytil informáciu, kde pozýval do svojho bežeckého tímu práve pre tento beh, trvalo mi to pár minút, kým som sa rozhodol a následne sa prihlásil. Pripravoval som sa podľa plánov pána Molnára, ktoré postupne uverejňoval, kde boli zahrnuté ako bežecké, tak i posilňovacie cvičenia – predsa beh na dlhšiu trať je pre mňa osobne veľmi náročný,“ povedal 21-ročný gólman.

 

„Čo sa týka výsledku, myslím si, že môžem byť spokojný, keďže sme si s ‘bandou‘ dali cieľ 10 kilometrov, no niektorí sme odbehli nad už spomínaný cieľ. Tento beh bol akýsi zvláštny, v dobrom slova zmysle. Išlo o dobrú vec, ale to, že nás po istom čase začalo naháňať ‘catch‘ auto, bolo také netradičné. Chcel by som sa poďakovať aj kamarátom, že sa takisto pridali, odbehli to a spolu sme si utvorili dobrú atmosféru,“ dodal Hazucha, ktorý bežal 1:25:06 hod a absolvoval 14,12 kilometra.

 

Spolu s ním bežal aj hráč prvoligového FBC White Eagles Bratislava Marek Kochlic. „Vzhľadom na to to ako som sa pripravova, a akú mám ‚korona‘ kondičku, je môj zabehnutý čas a dĺžka nad moje vlastné očakávania. Behalo sa mi celkom dobre, až na to že v polovici ma začali moc bolieť členky, ale v hlave som si povedal, že bežím pre dobrú vec a to ma poháňalo vpred. S chalanmi sme sa podporovali a nechýbal ani pokrik, ktorý bol jednoznačne kľúčový pre beh. Dobrá partia, krásne počasie, lepšie to byť nemohlo,“ zhodnotil rodák z Ružomberka. Ten za bezmála 65 minút zvládol 10,02 kilometra.



Odoberajte newsletter