Blaško: „Zajtra začneme novú cestu za titulom!“

O tom, či spoznáme nového majstra Slovenska v extralige juniorov sa bude rozhodovať nasledujúci víkend v Košiciach. Finálová séria je čistou záležitosťou Košičanov a v sérii vedú 2:0 na zápasy hráči ATU nad Florkom. Domácich „Florkáčov“ tak nečaká ľahká úloha, no pokúsia sa ešte zabojovať.

 

ATU počas minulého týždňa využilo domácu palubovku na dve víťazstvá, ktoré sú dôležitým základným kameňom pre zisk majstrovského titulu. V prvom súboji zvíťazilo ATU 8:4 a rozhodujúca bola druhá tretina, počas ktorej si domáci zabezpečili rozhodujúci náskok. V druhom súboji sa lámal chlieb až v záverečnej tretine, ktorú vyhralo ATU 4:0 a celý duel 7:3. Pred nami je tretie finálové derby. „Verím, že zápas bude plný emócií a bude veľmi vyrovnaný. Každý už netrpezlivo čaká, ako to dopadne. Florko bude robiť aj nemožné, aby natiahlo finálovú sériu. No my spravíme ešte viac, aby sme túto „vojnu“ raz a navždy ukončili definitívnym víťazstvom ATU Košice,“ kontroval tréner ATU Košice Peter Vrba.

 

V aktuálnej sezóne sa obaja mestskí rivali stretli už štyrikrát a zatiaľ sú stopercentní hráči ATU, ktorí všetky derby vyhrali so skóre 35:17... Preruší Florko zajtra túto nepriaznivú bilanciu? „V stredu sme ukončili sezónu v mužskej extralige. Času na oddych je málo ale chlapci sú odhodlaní o titul ešte zabojovať. Do zajtra sa dáme zdravotne do poriadku a začneme novú cestu za titulom,“ povedal s odhodlaním tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

3. Finále – sobota 30. 3. 2019:

18.45 hod – FK Florko Košice – FaBK ATU Košice (Multihala, Alejova, Košice)

 

4. Finále – nedeľa 31. 3. 2019:

15.00 hod – FK Florko Košice – FaBK ATU Košice (Multihala, Alejova, Košice)



Odoberajte newsletter