Boj o siedme miesto s Poľskom, rovnako ako v roku 2017

Piatym a zároveň posledným súperom slovenských juniorov na tohtoročnom svetovom šampionáte bude výber Poľska. Ten si účasť v boji o konečné siedme miesto vypracoval z trojčlennej výkonnostne nižšej skupiny D a v prvom zápase prelínacej fázy rozstrieľal Dánov. Slovenským cieľom je bez pochýb víťazstvo a do diania vstupuje ako papierový favorit.

 

Očakávať sa dá náročnejší a vyrovnanejší duel oproti tomu sobotnému. Ako „ačkový“ tím proti Poľsku vstupovalo do akcie aj Dánsko, no prehralo jase 4:10 a o dva roky sa bude musieť prebíjať naspäť medzi elitu. „Určite to bolo prekvapením, asi nikto nečakal, že svoj zápas zvládnu až takto hladko. Ja ale pevne verím, že to proti nim zvládneme bez väčších problémov,“ hovori pred duelom útočník Lukaš Blaszczyk. Náš tím po troch skupinových prehrách sfúkol Estóncov 13:0, uhájil svoju príslušnosť v elitnej osmičke a hrať by sa preto mohlo o čosi ľahšie. „Po tých náročných skupinových zápasoch sme si zahrali proti ľahšiemu súperovi a nastrieľané góly určite potešili, hoci sme to tam chvíľami v obrane 'varili'. Tomu sa proti Poliakom musíme vyvarovať, pretože tí to budú trestať,“ dodáva hráč ATU Košice.

 

Vyššie tempo zo skupinovej fázy nášmu tímu pomohlo proti Estónsku. Zároveň sa však musel preorientovať na trochu iný štýl hry a aj piskania. „Bolo náročné prepnúť po zápasoch s Čechmi, Fínmi a Lotyšmi, kde tempo bolo vysoké. Nebolo to ale až také hrozné a vyrovnali sme sa s tým,“ hovorí autor hetriku do estónskej siete. Naši severní susedia skončili v Halifaxe na konečnom 12. mieste a v Brne si tak polepšia bez ohľadu a výsledok posledného zápasu. Duel o konečné siedme miesto však títo súperi absolvovali aj dva roky predtým vo Vaxjö. Slováci po dramatickom priebehu vyhrali 9:8.

 

Od roku 2017 sa však kádre na oboch stranách značne obmenili. „Hoci je to môj 'polovičný národ, keďže mám otca Poliaka, ešte som ich hrať nevidel a netuším, čo sa od toho tímu dá v zápase očakávať. Napozeraných ich nemám“ priznáva Blaszczyk pred regionálnym derby s osobným nábojom. Na otázku, komu teda bude otec v nedeľu ráno fandiť, odpovedá s úsmevom: „Asi bude neutrálny,

 

Stretnutie Slovenska s Poľskom možno sledovať vďaka prenosu IFF na tomto odkaze.



Odoberajte newsletter