Čaká nás repríza finále, no úvodné buly zaobstará nováčik z Piešťan so Snipers

Už v sobotu sa rozbehnú celoštátne súťaže aktuálnej sezóny 2019/2020. Ako prví zasiahnu do hry juniori vo svojej extralige a po nich sa spustí aj najvyššia súťaž mužov. Čaká nás poriadna dávka zaujímavých zápasov a medzi nimi aj košické derby, ktoré je zároveň reprízou minuloročného finále.

 

O prvé buly sezóny sa však postarajú nováčikovia z Piešťan, ktorí v domácej Diplomat Aréne privítajú bratislavský Snipers. „Čaká nás veľmi náročná sezóna, v ktorej nastupujeme v úlohe nováčika. Samozrejme, pripravovali sme sa veľmi dôkladne a chalani odovzdávali na tréningoch maximum. Verím, že budeme viac než vyrovnaný súper a splníme cieľ, ktorým je dostať sa do play-off,“ povedal na úvod tréner piešťanských Pávov Michal Srnec a dodal: „Dostali sme možnosť sa ukázať hneď v prvom dvojkole na domácej pôde a verím, že s podporou domáceho publika sa nám pôjde lepšie. Svojich súperov, ktorými je Snipers a v nedeľu Tsunami Záhorská Bystrica, poznáme len z účasti na Majstrovstvách Slovenska dorastu. Vieme, že nás čakajú veľmi silní a kvalitní súperi. My sa budeme snažiť odovzdať na ihrisku maximum a získať z každého zápasu nejaký bodík. Keď všetci hráči budú pracovať ako jeden tím, tak máme šancu na úspech.“

 

Úradujúci majstri z FaBK ATU Košice rozbehnú sezónu ako sa patrí. Čaká ich minuloročný finalista FK Florko Košice. ATU čiastočne stratilo trénera, pretože doterajší kouč Peter Vrba sa stal hlavným trénerom mužov a zápasy juniorov budú často s extraligou mužov kolidovať. V klube to vymysleli tak, že trénerom zostáva Vrba, ktorý bude mať dvoch asistentov. Budú nimi Juraj Dudovič a Eduard Tóth. „Je veľmi ťažké posilniť družstvo, ktoré vo svojom kádri má mnoho kvalitných hráčov. Na poste brankára sa k nám pridal Samuel Horňák, ktorý paradoxne na svoj doteraz posledný zápas nastúpil proti ATU, práve v drese Florka v najvyššej mužskej súťaži. Pri mládežníckych kategóriách sa to mení každý rok. Odišlo nám niekoľko reprezentantov z ročníku narodenia 2000, no už v predošlej sezóne ukázali mladší hráči, že vedia prebrať zodpovednosť. Vytvorilo sa výborné prostredie, kde si chlapci navzájom prajú a to je základ silného kolektívu,“ prezradil tréner košického ATU Peter Vrba a jedným dychom dodal: „Hráči sa tešia na začiatok sezóny a sú plní očakávaní, čo nám súťaž nakoniec prinesie. Absolútne si nepripúšťame tlak na seba. Je to len florbal a život pôjde ďalej, nech sa stane čokoľvek. Chlapci sú zdraví a veríme, že aj dobre pripravení. Je na nich vidno, že sa chcú florbalom baviť a užívať si tieto chvíle. Nemusíme presviedčať chalanov, čo chceme dosiahnuť, sami o tom vedia, sami si nastavili latku. Verím, že to spoločnými silami dosiahneme. Jedna vec je titul získať, druhá vec je obhájiť ho.“ Z kádra ATU odišlo niekoľko hráčov (Patrik Vanyo, Michal Marton, Peter Bezeg, Šimon Bučko, Roman Kozej a Samuel Kelemen). Káder posilnil brankár Samuel Horňák z Florka.

 

Florko už nemyslí na prehru vo finálovej sérii z predchádzajúcej sezóny a na derby sa už tešia. „Ambície juniorov sa nemenia. Nakoľko káder mužov sa rozšíril, juniori budú menej vyťažení v mužskej extralige a tým by sme chceli zaútočiť na tú najvyššiu priečku,“ povedal tréner Pavol Blaško. Florku odišiel kouč Jan Holovka a tak sa stal novým ambiciózny mladík Erik Kočkár. „Trénerovi Erikovi Kočkárovi budeme nápomocní, je to šikovný a inteligentný tréner. Do kádra nám pribudol na hosťovanie Petruš zo Sabinova a Boháčik z ATU. Verím, že budú klubu nápomocní. Tiež budú dostávať príležitosť chlapci z dorastu, tak verím v náš úspech. Zápas s ATU berieme ako prípravu na play-off, nepreceňujeme ani nepodceňujeme tento súboj, veď sme len na začiatku sezóny. Súťaž odohrá desať tímov, čo by sa mohlo odzrkadliť na kvalite zápasov,“ uzavrel Blaško.

 

Na ihriskách súperov sa predstavia hráči spod Malých Karpát z Modry. Družstvo sa v minulom ročníku zachránilo v najvyššej súťaži, no v nasledujúcej sezóne to nebude mať vôbec ľahké. „Na novú sezónu sa tešíme, no nemáme veľké oči. Pravdepodobne budeme veľkými outseidermi. Súťaž budú za nás hrať ročníky 2003 a 2004, čiže máme určitý hendikep. Chceme však v náročných zápasoch počas celej sezóny nazbierať množstvo skúseností. Oproti minulej sezóne sme oslabení až o osem hráčov, ktorí nespĺňali už vek danej kategórie, no teší nás, že zotrval náš najlepší hráč Milan Juhanyak,“ prezradil tréner FBC BlueBerries Modra Michal Benčúrik. Modra cestuje na zápasy do Žiliny, kde si v sobotu zmeria sily s domácimi „kobylkami“ a v nedeľu sa chlapci predstavia na Orave v Mútnom.

 

Štvrtý tím zo sezóny 2018/2019 1. FBC Florbal Trenčín odohrá doma oba víkendové súboje. Najprv sa na Považí predstaví Tsunami Záhorská Bystrica a na druhý deň bratislavský Snipers. Program zápasov ostatných družstiev nájdete nižšie.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

1. kolo – sobota 14. 9. 2019:

 

11.00 hod – FBC Páv Piešťany – Snipers Bratislava (ŠH Diplomat Aréna, Kuzmányho, Piešťany)

14.00 hod – FaBK ATU Košice – FK Florko Košice (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

15.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

18.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBC BlueBerries Modra (ŠH, V. Javorku, Žilina)

18.00 hod – TJ FBK Hornets Mútne – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (ŠH pri ZŠ, Mútne)

 

2. kolo – nedeľa 15. 9. 2019:

 

10.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – Snipers Bratislava (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

10.00 hod – FBC Páv Piešťany – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH Diplomat Aréna, Kuzmányho, Piešťany)

11.30 hod – TJ FBK Hornets Mútne – FBC BlueBerries Modra (ŠH pri ZŠ, Mútne)

Zápas FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK BCF Dukla Banská Bystrica sa odohrá v stredu 18. 9. 2019.



Odoberajte newsletter