Českí juniori budú obhajovať zlato v Brne

Po dlhých osemnástich rokoch sa do Českej republiky vráti svetový šampionát juniorov. Vo včerajšej informácii, ktorú oficiálne vydal na svojom webe Český florbal, sa uvádza, že spomínané Majstrovstvá sveta juniorov 2021 sa budú konať v Brne.

 

Po štyroch rokoch sa tak šampionát juniorov sťahuje do Európy. Český tím pred dvomi rokmi získal v kanadskom Halifaxe historické zlaté medaily a tak bude pred domácimi fanúšikmi obhajovať titul majstra sveta. V metropole južnej Moravy dostala prednosť Mestská športová hala Vodova, ktorá disponuje dvomi hracími plochami a tak sa celý turnaj odohrá na jednom mieste. „Veľkou mierou sa na našom rozhodnutí podieľal fakt, že sa táto akcia teší veľkej podpore od mesta Brna aj Juhomoravského kraja, čoho si veľmi vážime. Navyše máme s Brnom skvelé skúsenosti ohľadom usporiadania medzinárodných akcii. Konali sa tu napríklad svetový šampionát žien v roku 2013 a množstvo turnajov Euro Floorball Tour, naposledy na jar 2018. Veríme, že tu opäť fanúšikovia vytvoria skvelú atmosféru,“ vysvetlil dôvody tejto voľby na Brno prezident Českého florbalu Filip Šuman.

 

MS juniorov sa do Čiech vrátia po osemnástich rokoch. Po prvý raz a naposledy tu florbalisti do 19 rokov o titul majstrov sveta bojovali v roku 2003. Práve v tom čase si českí reprezentanti vybojovali prvý cenný kov z MS v histórii, keď získali bronzové medaily.

 

České družstvo má z pozície usporiadateľa aj pozície elitného svetového tímu tejto kategórie istú miestenku, rovnako aj ďalších osem krajín. Medzi nimi nechýba ani slovenská reprezentácia. Zvyšných sedem miest však bude potrebné obsadiť na základe výsledkov jesenných kvalifikácii.



Odoberajte newsletter